Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
TİRAN (AA) - Arnavutluk'un, Yunanistan sınırındaki Kakavije Gümrük Kapısı'nda ülkeye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 6 Suriyeli sığınmacı...

TİRAN (AA) - Arnavutluk'un, Yunanistan sınırındaki Kakavije Gümrük Kapısı'nda ülkeye yasa dışı yollardan girmeye çalışan 6 Suriyeli sığınmacı ile bir Arnavutluk vatandaşı yakalandı.

Ergiri Polisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 6 sığınmacı ile bir Arnavutluk vatandaşının Arnavutluk-Yunanistan sınırındaki Kakavije Gümrük Kapısı'ndan yasa dışı yollardan geçtikleri belirtilerek, 7 kişinin termal kameralarla tespit edildiği bildirildi.

Yakalananların sınır kapısından şehir merkezine doğru hareket ettiği aktarılan açıklamada, Arnavutluk vatandaşı Z.Ç'nin (47) 6 Suriyeli sığınmacıyı para karşılığı sınırdan geçirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Arnavutluk vatandaşı Z.Ç'nin tutuklandığı, Suriyeli sığınmacıların da Yunanistan sınırına geri gönderildiği vurgulandı.

Bu arada, Yunanistan'ın, Makedonya sınırında bulunan İdomeni'deki sığınmacı kampında sayıları 12 bini bulan sığınmacılar, 7 Mart'tan bu yana Makedonya'ya geçmek için sınırdaki bekleyişlerini sürdürüyor.

Balkan rotası üzerindeki sınırların kapalı olması nedeniyle daha iyi yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların alternatif geçiş yollarını denediği belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.