Avrupa’daki sığınmacı krizi

Avrupa’daki sığınmacı krizi
Estonya, AB üyesi ülkelerin, İtalya ve Yunanistan’da bulunan 120 bin sığınmacının kota sistemi ile dağıtılmasını öngören anlaşma sonrası ilk yedi kişiyi ülkeye kabul etti

Estonya, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin, İtalya ve Yunanistan’da bulunan 120 bin sığınmacının kota sistemi ile dağıtılmasını öngören anlaşma sonrası ilk yedi sığınmacıyı ülkeye kabul etti.

Estonya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Yunanistan’da bir sığınmacı kampında bulunan beş kişilik Iraklı ailenin yanı sıra Suriye ve Yemen’den birer sığınmacının ülkeye kabul edildiği bildirildi.

Estonya’ya bugün ulaşan sığınmacılar, başkent Tallinn ve Tartu kentinde hazırlanan evlere yerleştirilecek.

Estonya halkını sığınmacılar konusunda hoşgörüye davet eden İçişleri Bakanı Yardımcısı Raivo Küüt, “Bu insanlar tüm zorluklara rağmen savaştan kaçarak ülkemize geldi. Komşularımıza, iş arkadaşlarımıza ve diğer tanıdığımız insanlara nasıl davranıyorsak sığınmacılara karşı da aynı şekilde davranmalıyız. Onlara kolay bir şekilde uyum sağlamaları konusunda yardım etmemiz çok önemli.” ifadelerini kullandı.

AB liderleri geçen yıl, kota sistemi ile Yunanistan ve İtalya’daki sığınmacıları üye ülkelere dağıtmayı kararlaştırmıştı. Anlaşmaya göre Estonya'nın, Suriye, Irak ve Eritre uyruklu olmak üzere toplamda 550 sığınmacıyı kabul etmesi gerekiyor.

Estonya AB'ye üye ülkeler arasında en az sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapacak ülkeler arasında yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.