Avrupa'daki sığınmacı krizi

Avrupa'daki sığınmacı krizi
Sınırların kapalı tutulmasına tepki gösteren sığınmacıların, Yunanistan'ın farklı bölgelerinde başlattıkları protestolar sürüyor

Yunanistan'daki sığınmacıların, Balkan rotasındaki sınırların kapalı tutulmasına tepki olarak başlattıkları protestolar devam ediyor.

Makedonya sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Polikastro kasabasında Yunan makamlarınca inşa edilen kampta kalan bir grup sığınmacı, Yunanistan ve Makedonya arasındaki otoyolda üç gün önce başlattıkları çadırlı eylemlerini sürdürüyor.

Otoyola kurulan çadırlar yüzünden ulaşım sadece emniyet şeritleri üzerinden sağlanıyor. Sığınmacılar, Almanya ve Yunanistan bayraklarıyla üzerinde "Sınırları açın" ve "Çocuklarımızı kurtarın" yazılı dövizler taşıdı.

Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bekleyen sığınmacılar da bölgedeki uluslararası demiryolunu ulaşıma kapama eylemine devam ediyor.

Sığınmacılar, eylemlerinin 16. gününde de rayların üzerine kurduklarını büyük çadırın önünde sınırların kapalı tutulmasına tepki gösterdi. Sığınmacılar, sınırlar açılana ya da kendileri hakkında net bir karar alınana dek eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

İdomeni'deki kampta hala 10 binden fazla sığınmacı, olumsuz koşullara rağmen sınırların açılmasını ve yola devam etmelerine izin verilmesini bekliyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) yetkililerince daha önce yapılan açıklamada, İdomeni'deki kampta bekleyen sığınmacıların, Türkiye-AB mutabakatı temelinde gerçekleşen sığınmacı geri kabulü kapsamında Türkiye'ye iadesinin henüz gündeme gelmediğini ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.