Azerbaycan heyeti TBMM'de

Azerbaycan heyeti TBMM'de
Azerbaycan milletvekilleri TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Kavuncu ve komisyon üyeleriyle görüştü

TBMM (AA) - Azerbaycan Milli Meclisinden gelen milletvekilleri TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Vural Kavuncu ve komisyon üyesi milletvekilleriyle görüştü.

Kavuncu, görüşme sırasında yaptığı konuşmada, "İlişkilerimizin bu kadar ortak temelli olduğu ülke sayısı gerçekten çok azdır. Bizler ülkenizi, sizleri bir kardeş nispetinde, bizden biri olarak görerek aynı derecede muhabbet duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Bu sevginin Anadolu'nun en ücra köşelerinde dahi hissedildiğini ve bunun aynı şekilde Azerbaycan'da karşılık bulduğunu dile getiren Kavuncu, bu anlamda ikili ilişkiler ve devlet ilişkilerinin de en üst düzeyde, iyi bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

Bu karşılıklı dayanışmadan dolayı teşekkürlerini ileten Kavuncu, "İnşallah bu dostluk, bu birliktelik sonsuza kadar devam eder." dedi.

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattındaki çatışmalarda şehit düşen Azerbaycan askerlerine de rahmet dileyen Kavuncu, acılarını yürekten hissettiklerini söyledi.

Kavuncu, "İnşallah Azerbaycan, kendi toprakları, kendi bütünlüğü içerisinde huzura erer ve hak ettiği yerde, cumhuriyet olarak ilelebet payidar kalır." diye konuştu.

Azerbaycan milletvekilleri de üyesi bulundukları komisyonlar hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.