Bağdat'ta İki Gösterici Kaçırıldı

Bağdat'ta İki Gösterici Kaçırıldı
Irak'ın başkenti Bağdat'ta iki göstericinin kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı öne sürüldü.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta iki göstericinin kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre, başkentin Tahrir Meydanı'nda hizmet yetersizliği ve yolsuzlukla mücadele için düzenlenen gösteri sırasında, iki göstericinin sivil kıyafetli silahlı kişilerce kaçırıldığı belirtildi. Bunun üzerine bir grup gösterici, kaçırılanların serbest bırakılması için, Bağdat'ın Nasr Meydanı'nda oturma eylemi düzenledi.

Irak'ın başkenti Bağdat olmak üzere Basra, Meysan, Nasıriyye, Babil, Divaniyye ve diğer güney kentlerinde temmuz ayından bu yana yolsuzlukla mücadele, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, daha iyi hizmet ve iş imkanları sunulması talebiyle gösteriler düzenleniyor. 

Başbakan İbadi, 16 Ağustos'da ülkede "yolsuzlukla mücadele ve reformlar" çerçevesinde bir dizi karar almıştı. Ülkede "geçmiş ve halihazırdaki" yolsuzluk dosyalarının derhal açılması talimatını vererek, bunların incelenmesi için uzman hakimlerden oluşan bir komite oluşturulmasını isteyen İbadi, tüm başkanlık ve devlet kurumlarına tahsis edilen istisnai bütçenin de kaldırılmasına karar vermişti.

Ancak bazı siyasi kesimler, İbadi'yi, reformların yürürlüğe girmediği gerekçesiyle eleştiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.