Bahçeli'den teşkilatlara genelge

Bahçeli'den teşkilatlara genelge
MHP Genel Başkanı Bahçeli, teşkilatlara gönderdiği genelgede, "Artan belirsizlikleri fırsat bilen, oluşan puslu havaya umut bağlayan iç ve dış karanlık odaklar oldukça faal ve etkin haldedir." ifadelerini kullandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatlara gönderdiği genelgede, siyasi iklim şartlarındaki bozulmanın, Türkiye'yi daha da zora sokacak dinamikleri hızla harekete geçirdiğini belirtti.

Türkiye'nin adı konmamış, itiraf edilmemiş çok boyutlu kriz girdabına çekildiğini savunan Bahçeli, "Bugünlerde felaket tellalları, kaos mimarları, fitne simsarları, dedikodu ve tezvirat mahfilleri hiç boş durmamaktadır. Artan belirsizlikleri fırsat bilen, oluşan puslu havaya umut bağlayan iç ve dış karanlık odaklar oldukça faal ve etkin haldedir. Türk siyasetindeki dalgalanma gerçeği, siyasi partileri kapsamına alan bulanma ve kanama hali aslında dış kaynaklı bir proje ve planlamanın devrede olduğuna işaret etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"Suni tartışmalar milli bekamızı ilave risklere sokmakta"
Terörün şiddet ve dozajını artırırken, Türkiye'nin milli ve tarihi direncinin esnetilmek ve kırılmak istendiğini vurgulayan Bahçeli, genelgede şunlara değindi:

"Nitekim ülke ve millet olarak karşı cephede kurgulanan ve uygulama sahasına alınan oyun, hem çok kirli hem de çok acımasızdır. Siyasi tartışmalardaki sertlik, anlaşmazlıklardaki yoğunluk milli birlik ve beraberliğimize ağır hasar ve yara vermektedir. Sürekli ivme kazanan, sürekli beslenen sanal ve suni tartışmalar milli bekamızı ilave risklere sokmakta, öngörülen tehlikeleri daha da genişletmektedir."

"MHP’yi gözden düşürme çabası var"
Bahçeli, demagoji ve istismarla mesafe almaya çalışanların var olduğunu, asılsız ve uydurma haberlerle akılları çelme niyetinin esiri olanların, hamaset, hamakat ve hakaretle yelkenlerini şişirme gayesi taşıyanların tarihin ve milli vicdanının hilafına hareket etmekte olduklarını belirtti.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"MHP’yi gözden ve güçten düşürmek için yoğun bir çaba ve gayret vardır. MHP'yi yapay tartışmaların içine çekerek kaleyi içten çökertme arzusu taşıyan, tarafları siyasetten ekonomiye, iş aleminden okyanus ötesine kadar uzanan geniş bir koalisyon faaliyettedir. Amaç, Türk milletinin medeniyet yürüyüşünü kösteklemektedir. Amaç, bir türlü başarılamayan, bir türlü ulaşılamayan kanlı kardeş kavgasını tutuşturmaktadır. Bu yüzden Türk milletinin özgüveniyle öz değerleriyle oynanılmaktadır."

Parti tüzüğü değişikliği gündemiyle MHP Büyük Kurultayı'nın olağanüstü toplantıya çağrıldığına vurgu yapan Bahçeli, şöyle devam devam etti:

"Ortada kurultay yok iken, teşkilatlarımızın meşgul edilmesine, çalışmalarının engellenmesine, partimizin bayrak ve amblemlerini kullanarak siyasi faaliyette bulunulmasına kesinkes müsaade edilmeyecektir. Halen olağanüstü kurultay ısrarında olanların, Siyasi Partiler Kanunu ile tüzük hükümlerine aykırı söz ve faaliyetleri bir bir takip edilip not alınacak ve mutlaka gerekli girişimlerde bulunulacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.