Bajic ayrılmasa gol kralı olurdu

Bajic ayrılmasa gol kralı olurdu
Bir dönem Konyaspor’un kaptanlığını üstlenen ve yeşil-beyazlılar ile Süper Lig’de gol kralı olarak kulübün tarihine geçmiş efsane futbolcular arasına giren Zafer Biryol, geçtiğimiz günlerde Konya’ya geldi.

Burada eski dostlarına ziyaret eden Biryol, Süper Lig’de gol krallığına ulaştığı Konya Atatürk Stadyumu’nda oynanan Anadolu Selçukspor-Altay maçını da izledi. Biryol’la dünden bugüne keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

dsc_9786.jpg

Öncelikle röportaj teklifimizi geri çevirmediğin için teşekkür ederiz. Seni yeniden Konya’da görmek çok güzel…

Ben de Konya’da olduğum için çok mutluyum. Biliyorsunuz, Eskişehir’de milli maç vardı. Ben de o maç için arkadaşlarımla Eskişehir’deydim. Eskişehir’e gelmişken Ankara’ya da gideyim dedim. Sonra Ankara’ya kadar geldim Konya’ya da gitmezsem olmaz diye düşündüm. Hem Konya’daki dostları arkadaşları görmek istedim hem de geçmişte formasını giydiğim Anadolu Selçukspor ve Altay’ın maçını izleyeyim diye düşündüm.

2003-2004 sezonunda Konyaspor formasıyla gol kralı oldun. Şimdi yeniden Atatürk Stadyumu’ndasın. Neler hissediyorsun?

Bu stadyum bizler için çok anlamlı ve çok özel bir stadyum. Çok anılarımız geçti. Şimdiki yeni futbolcuların da yeni stadyumda güzel anıları oluyor. Ben burayı seviyorum. Hem Konya’yı hem de Atatürk Stadyumu’nu. Her Konya’ya gelişimde uğrarım. Buraya geldiğimiz zaman anılarımız canlanıyor. Anıları canlı tutmak için Konya’ya geliyoruz.

dsc_9795.jpg

Konyaspor döneminden sonra Fenerbahçe’ye gittin. Fenerbahçe’den sonra bir düşüş yaşadın. Konyaspor’dan sonraki süreçte neler yaşandı?

Evet, çok hızlı bir düşüş oldu. Ben Fenerbahçe’ye gitmeden önce Konyaspor’dayken bileğimden ameliyat oldum. Bu benim performansımı çok etkiledi. Fenerbahçe’deki performansımı da çok etkiledi. Çünkü bir yerden ameliyat olduktan sonra vücudun anatomisi bozuluyor. Ki o ameliyattan sonra iyileşme sürecini de kötü geçirdim. Sonra Fenerbahçe’de tekrar sakatlandım ve 4 aylık gibi bir süre kaldım. Aslında Konyaspor’dan sonraki süreç hep sakatlıklarla geçti ve ardından performansta düşüşler başladı. Ondan sonra Bursaspor’a, Rizespor’a, Mersin İdmanyurdu’na ve Altay’a gittim. Altay’dan sonra da Konya Şekerspor’a geldim ve bu kez bel fıtığı sorunu yaşamaya başladım. Artık futbol beni bıraktı, benim de onu bırakmam lazım dedim.

Konyaspor’un şu anki durumu ile ilgili neler söylersin?

Şu anki konulara girecek olursak tabi bir Aykut Kocaman dönemi var. Aykut Hoca bir sistem kurdu. Onun gitmesi bir yana önemli oyuncuların takımdan ayrılması da takımın sistemsel dengesini bozdu. Ayrılan oyuncular da belli bir plan dairesinde gitmediler. Yerleri tam olarak doldurulamadı. Bu geçiş sürecinin sancısı yaşanıyor.

dsc_9800.jpg

Dışarıdan bakıldığı zaman Konyaspor nasıl bir izlenim veriyor?

Konyaspor artık köklü bir kulüp. Eskiden ligden inen-çıkan kayyumlar atanan bir kulüptü. Artık öyle değil. Konyaspor gelinen son noktada gayet iyi ve oturaklı bir kulüp. Performans anlamında biraz sorun yaşıyor o kadar. Bunun nedeni de takım yapısının değişmesinden dolayı. Yine üstesinden gelinecektir. Takımda önemli oyuncular var. Bu oyuncular birbirlerine alıştıktan sonra her şey daha da iyiye gidecektir.

Konyaspor’da gol kralı olmuş bir oyuncusun. Sence Konyaspor gelecek yıllarda da bir gol kralı çıkarabilir mi?

Benden önce gol kralı var mıydı bilmiyorum ama Konyaspor’da son gol kralı ben çıktım. Anadolu kulüpleri ligde 10 ya da 15 yılda bir gol kralı çıkarabiliyor. Benim dönemimde de ben gol kralı oldum, bizden sonra da kulüp 1. Lig’e düşmüştü. Şu an yeniden ayağa kalkan iyi bir Konyaspor var. Mesela Riad Bajic bu sezon kalsaydı belki gol kralı olabilirdi. Çünkü gittikçe üzerine koyan bir oyuncuydu. Öyle bir oyuncu yakalanırsa yine Konyaspor’dan bir gol kralı çıkar.

dsc_9803.jpg

Son olarak, eski bir süper lig gol kralı gözüyle milli takımın şu anki durumu ile ilgili olarak neler söylersin?

Kötü. Aslında bu da ülkenin durumuyla alakalı… Milli takımda oyuncu yetiştirme problemlerimiz var. Yabancı oyuncular problemi var. Federasyon problemleri var. Futbol bir kaos içinde. Onun sonucu da şu an elimizde olan milli takım. Durumu da normal… Çünkü kulüpler milli takımları ayakta tutar. Ya da yurt dışına çıkan fazla sporcunuz varsa onlar milli takımı ayakta tutar. Mesela Hırvatistan, Sırbistan gibi ülkelerin liglerindeki takımlarda bir şey yok. Ama yurt dışında çıkıp önemli takımlarda forma giyen çok oyuncuları var. Bunlar da milli takımlara gelince başarılı oluyorlar. Bizde o durum fazla yok. İçerdeki kulüplerin durumu da fazla iyi değil, fazla Türk oyuncuları yok. Yabancı sınırlamasına karşı değilim tabii ki serbest olması taraftarıyım ama bu durum milli takıma yansıyor ve buna göre göre normal bir durumda diyorum. Ama futbola bu kadar çok para harcayan bir ülkenin 2 turnuvada 1 katılması gerekiyor. Federasyonun çok büyük bütçesi var ama orta sıraların altına doğru gidiyoruz. Sonucu bilemiyorum.

Bize vakit ayırdığın için teşekkür ederiz.

Ben teşekkür ederim.

(Haber: Hasan YILDIRIM - Uğur SARI)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.