Bakan Elvan’dan Avrupa'ya ve müttefik ülkelere tepki

Bakan Elvan’dan Avrupa'ya ve müttefik ülkelere tepki
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: “Bu millet canını feda eder, malını feda eder ama bir karış vatan toprağını feda etmez”

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Terör saldırısından sonra başta Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve müttefik ülkeler olmak üzere bu terör saldırısını kınadıklarını görüyoruz. Kınamakla yetmez Avrupa’da PKK terör örgütüne kol kanat geren onları koruyan onları kucaklayanlar var. Bunları bizler biliyoruz, kendileri de biliyor. Bir taraftan kınıyorlar diğer taraftan da PKK terör örgütünü koruyup kolluyorlar. Ne zamandan beri bir terör örgütünü koruyup kollamak demokrasinin bir aracı haline geldi” dedi. 
İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit düşen Metin Düzgün’ün cenaze törenine katılmak üzere Konya’ya gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, cenaze öncesi Konya Valiliğini ziyaret etti. Valilik çıkışında açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, “Tabi bu hainlere, kalleşçe saldıran bu alçaklara karşı gereken en ağır ceza ne ise, en ağır karşılık ne ise verilecektir. PKK terör örgütüne yönelik mücadelemiz devam edecektir. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Biliyorsunuz son aylarda özellikle PKK terör örgütüne yönelik emniyet mensuplarımızın çok önemli başarıları oldu. Artık yok olma noktasına kadar geldiler. Bir var olma savaşı güdüyorlar ama bunların kökünü inşallah kazıyacağız ve gün yüzü görmemeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunda çok kararlıyız. Emniyet mensuplarımız, hükümetimiz, tüm millet olarak bu birlikteliği hep birlikte gördük kararlılığımız devam edecek. İnşallah bunun üstesinden hep birlikte geleceğiz” diye konuştu.

“Avrupa ülkelerinin somut adım atmasını bekliyoruz”
Türkiye üzerinden oyun oynamaya çalışanların bulunduğunu ifade eden Bakan Elvan, “Türkiye’nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsız olan kesimler var, ülkeler var, bölgeler var. Bunların hepsini biliyoruz ama bu ülkenin birliği bütünlüğü için milletimizin dayanışması devam edecektir. Milletimiz daha da kenetlenecektir, daha da bütünleşecektir. Türkiye üzerinden oyun oynamak isteyenlere şunu söylemek istiyorum, ‘bu millet canını feda eder malını feda eder ama bir karış vatan toprağını feda etmez’. Türk milletini iyi anlamaları gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
Özellikle son terör saldırısından sonra başta AB ülkeleri ve müttefik ülkeler olmak üzere bu terör saldırısını kınadıklarını gördüklerini kaydeden Bakan Elvan, “Kınamakla yetmez. Avrupa’da PKK terör örgütüne kol kanat geren onları koruyan onları kucaklayanlar var. Bunları bizler biliyoruz, kendileri de biliyor. Bir taraftan kınıyorlar diğer taraftan da PKK terör örgütünü koruyup kolluyorlar. Ne zamandan beri bir terör örgütünü koruyup kollamak demokrasinin bir aracı haline geldi. Avrupa parlamentosunda PKK’lı teröristlere cirit attırıyorlar. Bunlara neden ses çıkarmıyorlar. Yeter artık. Bu noktada Avrupa ülkelerinin somut adımlar atmasını bekliyoruz. Müttefiklerimizin somut adımlar atmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Elvan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Eğer demokrasiden bahsediyorlarsa 15 Temmuz darbe gecesi Türk milleti demokrasi dersi vermiştir. Bu sınavdan başarıyla çıkmıştır. Türk milleti bir bütün olarak demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Bizim onlardan akıl almaya ihtiyacımız yok. Onlar akıllarını kendilerine saklasınlar. Türkiye büyümeye güçlenmeye devam edecek. Bu milletimiz kenetlendikçe bu milletimiz dayanışma ruhu içinde bütünleştikçe biz büyüyeceğiz, güçleneceğiz ve kendi kararlarımızı kendimiz almaya devam edeceğiz.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.