Bakanlar Kurulu Toplantısı

Bakanlar Kurulu Toplantısı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (2)- "(DEAŞ'in internette yayınladığı görüntüler) Bu video görüntüleriyle ilgili henüz TSK, Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Zaten teyit edilmiş bir bilgi olsa

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, DEAŞ'in internette yayınladığı görüntüler, Suriye'de çekildiği iddia edilen görüntülere ilişkin, "Bu video görüntüleriyle ilgili henüz TSK, Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Zaten teyit edilmiş bir bilgi olsa bunu kamuoyuyla paylaşırız." dedi.

Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamada bulundu, soruları yanıtladı.

"DEAŞ'ın internette yayınladığı görüntülere" ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu video görüntüleriyle ilgili henüz TSK, Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Zaten teyit edilmiş bir bilgi olsa bunu kamuoyuyla paylaşırız. Bu tür terör örgütleri, dünyanın en aşağılık, en kirli mekanizmaları. Olsun olmasın herhangi bir video görüntüsünü yayınlayarak, zaten ne yapmak istiyor? Halka korku salmak, halkı çaresizliğe itmek istiyor, halkı kendi içine kapatmaya çalışıyor. Herkes birbirinden, yanındakinden korksun istiyor. Sadece bu örgüt değil hepsi için söylüyorum. Kusura bakmasınlar, bazı arkadaşlar da medyadaki bazı arkadaşlar da lütfen ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Türkiye, DEAŞ ile fiilen sahada bir savaş halindedir. Oturduğu sıcak masaların üstünde, uyduruk görüntüler üzerinden propagandalarla Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir."

Kurtulmuş, sosyal medyanın büyük bir imkan verdiğini, bundan milletin menfaatleri ile Türkiye'nin milli birlik ve bağımsızlığını kuvvetlendirecek şekilde istifade etmek gerektiğinin altını çizdi.

Hiç kimsenin terör örgütlerinin istediği şekilde sosyal medyayı kullanacak bir duyarsızlık içinde olmaması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, bunun milli bir görev olduğunu, konuyu herkese tek tek hatırlatacak durumda olmadıklarını, bu vazifeyi herkesin kendi içinde hissetmesi gerektiğini aktardı.

Kurtulmuş, ulusal medyada bu konuda bu anlamda son dönemlerde ciddi bir dayanışma olduğunu belirterek, haberleri milli menfaatlerin süzgecinden geçirerek değerlendiren medya kuruluşlarına teşekkür etti.

- "Yanlış ve tutarsız bir bilgi"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Musul'da operasyonunda durgunluk olduğu, bu nedenle DEAŞ'ın güçlerini El Bab'a kaydırdığı" iddialarına ilişkin bir soru üzerine konunun kendi içinde mantıki tutarsızlık içerdiğini belirterek, "Musul'da DEAŞ çok kuvvetli bir şekilde direnç gösterdiği için Musul operasyonu zaten bitirilemedi." dedi.

DEAŞ unsurlarının Musul'daki varlığını sürdürdüğünü, buradaki operasyonunun savsaklanmadığını belirten Kurtulmuş, "Bu bilgi yanlış ve tutarsız bir bilgidir." ifadelerini kullandı.

Koalisyon güçlerinin El Bab'a destekleri konusunda görüşmeler olup olmadığının sorulması üzerine Kurtulmuş, El Bab operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın bütün ayaklarına ilişkin ilgili bütün taraflara anında ve vaktinden önce bilgi verildiğini vurgulayarak, Menbiç'ten PYD unsurlarının çıkarılması için şu anda çok seri görüşmelerin sürdürüldüğünü, başta verilen söz çerçevesinde PYD unsurlarının Fırat'ın doğusuna gitmesini sağlayacak sonucun elde edileceğini dile getirdi.

- "El Bab Türkiye'nin ulusal güvenliğinin bir parçası"

Türkiye'nin bir dönem dışarıdan hava koalisyonunu desteklediğini anlatan Kurtulmuş, "Kimse yardım etmese de Türkiye bu bölgeleri kendi ulusal güvenlik meselesi olarak gördüğü için Türkiye El Bab operasyonunu da kendi milli imkanları ve birikimlerle çözebilecek noktadadır. Tabii ki çok kolay değil, bunun hepimiz farkındayız ama hep beraber millet olarak vereceğiz ve El Bab'ın Türkiye'nin ulusal güvenliğinin bir parçası olduğunu da hiçbir zaman unutmayacağız." diye konuştu.

Kurtulmuş, "Halep'teki tahliyelerin ardından Halep'te bulunan bazı silahlı grupların da El Bab operasyonuna destek vermek için bölgeye geçtiklerine ilişkin bazı haberler var. Bu haberler doğru mudur?" sorusuna karşılık, sahanın son derece karmaşık ve girift olduğu herkesin görmesi gerektiğini aktardı.

- "Önümüzde önemli 3 operasyon var"

Şehir şehir, kasaba kasaba bölünmüş bir coğrafyadan bahsettiklerine dikkati çeken Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Önümüzde bu coğrafyada sürdürülmesi gereken Musul, Rakka ve El Bab operasyonu gibi üç önemli operasyonun olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla burada birilerinin herhangi bir şekilde oturarak ya da sosyal medya bilgilerine dayanarak 'Şuradan şu birlik geliyor, buradan şu birlik şuraya kayıyor' gibi ifadelerle bir savaş stratejisi gibi yorumlar yapmalarını doğru bulmam. Üç önemli şehirden bahsediyorum. Musul, Rakka, El Bab. Uluslararası camia bir an evvel DEAŞ'ı buralardan temizlemek için her alanda iş birliği yapıyor. Ümit ederim ki sonuç elde ederiz. Bu çerçevede bu şehirlerin her birisinde Suriye'nin mutedil, ılımlı muhalif güçlerinin yer alması da eşyanın tabiatı gereğidir."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.