"Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama

"Balyoz Planı" Davasında Yeniden Yargılama
Duruşmaya bir saat ara verildi

 Anayasa Mahkemesi'nin "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği kararından ardından yeniden yargılama kapsamında 236 sanıkla ilgili görülen "Balyoz Planı" davasının ilk duruşmasına, tanık olarak dinlenilmesine karar verilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ın ifadelerinin alınmasından önce bir saat ara verildi.

Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, sanıklar ve avukatlarına, yeniden yargılama ve Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına yönelik beyanları ile Mesut Özdemir adlı bir kişinin davaya müdahil olarak katılma talebine ilişkin söyleyecekleri soruldu.

Sanık ve avukatlarının tek tek beyanda bulunmasının ardından konuşan mahkeme heyeti başkanı Özlem Karaçam, müdahil olmak isteyen Mesut Özdemir'in katılma talebinin, bu suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesiyle reddine, 16 Temmuz 2014 tarihli suç duyurusu talebini içeren dilekçesinin bir örneğinin gereği için Kartal Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine hükmetti.

Başkan Karaçam, tanıkların dinlenilmesinden önce, dinleme aşamasının uzun süreceği gerekçesiyle duruşmaya 1 saat ara verdi.  

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.