Başbakan Davutoğlu'nun STK temsilcilerini kabulü

Başbakan Davutoğlu'nun STK temsilcilerini kabulü
Davutoğlu: (1)- "Burası Çankaya Köşkü, başkentin yönetim merkezi, biliniz ki, her birinizin buradaki hukuku 79 milyon diyebileceğimiz kardeşlerinizden farklı değildir. Ankara'nın başkent olarak sizin nezdinizdeki değeriyle Edirne'nin, Konya'nın, Muğla'nın

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde her bir vatandaşın hukukunun eşit olduğunu belirterek, "Ankara'nın başkent olarak sizin nezdinizdeki değeriyle Edirne'nin, Konya'nın, Muğla'nın bağrında yaşayan diğer kardeşlerinizin buraya biçtikleri değer arasında bir fark yoktur" dedi.

Davutoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Kabulde konuşan Başbakan Davutoğlu, medeniyetler diyarı Türkiye'nin en güzel köşeleri olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun içinden, ruhundan gelen bereket, irfan ve helal rızık sesini dinlemek istediği için bu buluşmanın düzenlendiğini belirtti.

İstişare buluşmalarının diğer bölgelerle devam edeceğini ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Burası Çankaya Köşkü, başkentin yönetim merkezi, biliniz ki, her birinizin buradaki hukuku 79 milyon diyebileceğimiz kardeşlerinizden farklı değildir. Ankara'nın başkent olarak sizin nezdinizdeki değeriyle Edirne'nin, Konya'nın, Muğla'nın bağrında yaşayan diğer kardeşlerinizin buraya biçtikleri değer arasında bir fark yoktur" dedi.

Vatan topraklarının, her bir vatandaşın eşit şekilde mülkiyet, aidiyet iddia ettiği, kutsal şehitlerin emaneti olduğunu belirten Davutoğlu, "Bir Edirneli'nin Edirne'de ne kadar hakkı varsa Hakkari'de o kadar hakkı vardır. Bir Hakkarili'nin Hakkari'de ne kadar hakkı varsa Edirne'de o kadar hakkı vardır. Her birinin de Ankara'daki hakkı bir ve eşittir. Biz, nasıl Çanakkale Savaşında şehadete yürürken ya da Sarıkamış dağlarında omuz omuza şehadete yürürken birbiriyle hiçbir farklılık gözetmeden aynı ideal için yürümüş ecdadın torunlarıysak bugün de bu topraklarda hiç kimse diğerinin üstünde kendini göremez, hiç kimse diğerinden farklı ya da diğerinden dışlanmış şekilde kendini hissedemez" değerlendirmesinde bulundu.

64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin başbakanı olarak "bu toprakların bağrında yaşayan her bir vatandaşımızın birbirine eşit olduğu ve birinin diğerinden hiçbir şekilde zihnimizde ve gönlümüzde ayrı bir yer tutmayacağı" taahhüdünü veren Davutoğlu, hiçbir vatandaşın etnik ya da mezhebi aidiyeti dolayısıyla farklı bir muameleye tabi tutulmayacağını vurguladı.

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin her bir bölgesini bir bütün olarak görüyoruz, her bir şehrini, ırmağını, dağını birbirinin kardeşi olarak ihdas ediyoruz. Diyarbakır Ulucami'nin Bursa Ulucami'nden hiçbir farkı yoktur. Uludağ'ın Ağrı Dağı'ndan, Fırat'ın Sakarya'dan, Dicle'nin Yeşilırmak'tan farkı yoktur ve onun eteklerinde yaşayan insanların da o kardeşlerin de birbirinden farkı yok" diye konuştu.

Türkiye'nin etrafında yaşanan "ateş çemberi" denilebilecek gelişmelerin tarih, siyaset, ekonomi dersi mahiyetinde olduğunu, bu gelişmelerin her şeyden önce bir ahlak dersi de verdiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bugün eğer Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da ve daha nice dost ve komşu ülkede şehirler bölünmüşse şehirlerin mahalleleri bölünmüşse insanlar 'sen şu aşiretten ya da bu aşiretten, şu ırktan ya da bu ırktansın' diyerek birbirlerine karşı cephe haline getirilmişse buradan çıkaracağımız en temel ders; bu Anadolu toprakları kim ne oyunu oynarsa oynasın böyle bir cepheleşmeye, ayrışmaya, farklılaşmaya asla zemin ve mekan olmayacaktır. Bizler, birliğin, bütünlüğün, kardeşliğin sesi ve sözcüsü olmaya devam edeceğiz."

Başbakan Davutoğlu, yarın yine Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen STK temsilcileriyle buluşacağını, AK Parti'den seçilen bölge milletvekilleriyle bir araya geleceğini, Çarşamba günü de bölgenin bütün mülki idari amirlerini Ankara'da toplayacaklarını belirterek, gerçekleştirilen toplantılarda alınan görüşler çerçevesinde Bakanlar Kurulu'nda detaylı şekilde ele alınan eylem planında gerekli revizyonların yapılacağını, mülki amirlere gerekli talimatlar verileceğini söyledi.

Davutoğlu, Cuma günü de Mardin'de Artuklu Üniversitesi ve AK Parti İl Danışma Meclisi'ndeki konuşmalarında yeni dönemde, üzerinde durulan projelerle ilgili kanaatlerini bölge insanıyla paylaşacağını söyledi.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.