Basın Konseyinden yayın yasağına itiraz

Basın Konseyinden yayın yasağına itiraz
Basın Konseyi Başkanı Türenç, yayın yasağına ilişkin Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçesi verdi

İSTANBUL (AA) - Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Ankara 1. Sulh Hakimliğince, görsel ve internet medyasıyla sosyal medyaya getirilen yayın yasağı kararına dilekçeyle itiraz etti.

Türenç, itirazında, halkı edinme ve öğrenme hakkını ortadan kaldıran kararın yasa ve hukuka aykırı olduğunu kaydetti.

Avukatlar Turgut Kazan ile Oktay Huduti'nin hazırladığı, itiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"Kararın açık bir yasal dayanağı bulunmamaktadır. Yayın yasağı kararı güdülen amaçla, orantısızdır. Karar, yasağın amacına hizmet etmemektedir. Demokratik toplumlarda bu tür yasaklar gerekli görülmediği gibi ifade özgürlüğünü de engellemektedir. İtiraz konusu karar, 5187 sayılı Basın Kanunu'nun Basın Özgürlüğü başlıklı 3. maddesine dayandırılmaktadır. Mahkemenin dayandığı Basın Kanunu’nun 3. maddesi esas olarak basın özgürlüğünü düzenlemeyi amaçlamaktadır ve uygulanabilecek herhangi bir tedbiri göstermemektedir. Oysaki Basın Yasası’nın 1/2 maddesi Basın Kanunu'nun basılmış eserlerin basımını ve yayımını kapsamaktadır. Bu sebeple anılan kanunun herhangi bir maddesine dayanılarak, görsel ve internet medyası ile sosyal medyada yapılan yayınlara ilişkin bir kısıtlama getirilmesi mümkün değildir. Karar bu yönüyle de hukuka aykırıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.