Başkan Altay’dan araç sahiplerine dikkat çeken öneri

Başkan Altay’dan araç sahiplerine dikkat çeken öneri
 Editör
Şehir merkezinde ve iş merkezlerinin yoğun olduğu bölgede yaşanan trafik yoğunluğu ve otopark sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, araç sahiplerine dikkat çeken bir öneride bulundu

Pusula Gazetesi’ni ziyaretinde şehirle ilgili önemli konulara değinen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezindeki araç trafiğinin yoğunluğu ve belli noktalarda yaşanan otopark sorunuyla ilgili dikkat çeken bir öneri sundu.

dsc-0481.jpg

OTOPARK SAYISI ARTTIKÇA SORUN DA ARTIYOR

Şehir merkezindeki otopark sorununun otopark alanlarını artırarak çözülemeyeceğine işaret eden Başkan Altay, “Şehir merkezinde otopark sayısını artırmak otopark sorununu çözmüyor. Aslında insanımızın zihninde arabayla şehir merkezine gitmeme düşüncesi oluşturmak lazım. Bizim merkezdeki kapalı otoparkların ücretini de aslında bugün olduğundan 3 katı daha yükseğe çıkarmamız lazım. Yani şehrin merkezine gelen araç sayısını azaltmadan bu işi çözme şansımız yok. Adalhan Kavşağı’nda yaşanan trafik yoğunluğuna ne yapabiliriz ki, önemli olan taşıt sayısını azaltmak. Toplu ulaşım bu anlamda daha işlevsel kullanılabilir. Dünyanın her yerinde bu iş böyle çözülmüş. Trafikte geçirilen zaman ve otopark için ödenen ücret, insanları toplu ulaşıma ve bisiklet gibi pratik ulaşım araçlarına yönlendirmiş. Amsterdam gibi bir yerde yoğun trafik nedeniyle insanlar çocuklarını okula götürüp getiremez hale gelince bisiklet kullanmaya yönelmişler. Bizim de şehir merkezindeki araç trafiğini en aza indirgememiz gerekiyor. Bunun en önemli yolu ve en etkin çözümü toplu ulaşımı daha aktif ve etkin bir şekilde kullanmaktan geçiyor. Benim tavsiyem, şehir merkezine araçla gelip trafiğin kahrını çektikten sonra otopark yeri aramaktansa toplu ulaşımın tercih edilmesinden yana. İnanın gideceğiniz yere çok daha hızlı ulaşır, trafik stresinden de uzak kalırsınız” diye konuştu.

dsc-0480.jpg

KÜTÜPHANE YAPMAKTAKİ BİR AMACIMIZ DA TRAFİK YOĞUNLUĞUNU EN AZINDAN ARTIRMAMAK

Eski belediye binasının bulunduğu arsanın şehrin en kıymetli yerlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Altay, “Biz burayı belediyeye gelir sağlayacak bir yapı olarak da kullanabilirdik. Hatta bölgedeki iş merkezlerinden bize gelip burayı alışveriş merkezi gibi bir yapıyla bölgedeki hareketliliği artıracak bir şekle bürümemizi isteyenler oldu. Açık söylemek gerekirse bizim için böylesi daha kârlı olacaktı. Ancak trafik yoğunluğu içinden çıkılmaz bir hal alabilirdi. Kütüphane olarak planlamaktaki amaçlarımızdan biri de trafik yoğunluğunu en azından artırmamaktı” dedi.

kutuphane-insaati1.jpg

RESMİ TEMELİNİ BUGÜN YARIN ATACAĞIZ

Kütüphane inşaatıyla ilgili alan tahsisinin yapıldığını ve yüklenici firmanın çalışmalara başladığını dile getiren Başkan Altay, “Kış gelmeden önce temelini atalım diyoruz. Her pazartesi bu konuyu konuşuyoruz ama açık söylemek gerekirse Filistin’de bunca şey yaşanıyorken elimiz gitmiyor temel atmaya. Tabi resmi temel atma töreni olmasa da işler yürüyor. Temel atma törenini de artık yapmamız gerekiyor. Bunun için uygun zamanda bir çalışma yürüteceğiz. Bugün yarın temelini resmi olarak atacağız” dedi.

397959276-18289063903147265-3427843631401240165-n.jpg

SEDİRLER KAVŞAĞI İÇİN TARİH VERDİ

Şehir trafiğini daha akıcı hale getirmek için 4 farklı noktada başlatılan köprülü kavşak çalışmalarının da hızla ilerlediğini kaydeden Başkan Altay, “Sedirler Kavşağı ile birlikte 4 farklı noktada kavşak çalışmamız devam ediyor. Şehir Hastanesi, Fırat Caddesi ve Taşköprü Kavşaklarının Şubat gibi bitirilmesine yönelik bir hedefimiz var. Sedirler Caddesi Köprülü Kavşağı’nın açılması için son hazırlıkları yapıyoruz. İnşallah bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki hafta resmi açılışını da gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum