Başkan Kılca: Karatay’ımızı muhtarlarımızla birlikte geleceğe hazırlıyoruz

Başkan Kılca: Karatay’ımızı muhtarlarımızla birlikte geleceğe hazırlıyoruz
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçe genelinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, muhtarları ağırladı. İlçeyle ilgili tüm konuların ele alındığı toplantıda muhtarlar bölgeleriyle ilgili talep ve isteklerini dile getirdi. Ulubatlı Hasan Mahallesi Kafe Karatay’da gerçekleştirilen ve muhtarların yanı sıra belediye başkan yardımcıları ile birim müdürlerinin de katıldığı istişare ve değerlendirme toplantısında muhtarlara hitap eden Hasan Kılca, Karatay’daki yaşam standardının yükselmesinde ve hizmetlerin daha nitelikli hayata geçmesinde muhtarların büyük katkısı bulunduğunun altını çizdi.

AKÇEŞME MAHALLESİ’NDE TURİZMİN KALBİ OLACAK PROJEMİZİN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Belediyenin hayata geçirdiği son yatırımlar ile yeni projeleri anlatan Hasan Kılca; “Hemşehrilerimize en nitelikli hizmeti sunma çabası içerisindeyiz. Tabii ki bu anlamda mahalle muhtarlarımız da belediyelerimizin ayrılmaz bir parçası. Mahalle sakinlerimizle belediyelerimiz arasında bir köprü oluşturan sizler, vatandaşlarımızın isteklerini ve taleplerini bize her fırsatta aktarıyorsunuz. Bizler de bunları hızlı bir şekilde ve bölgenin ihtiyacına göre yerine getirme gayretindeyiz. Mahallelerdeki ortaya çıkan ihtiyaçları ve sorunları muhtarlardan almak, işimizi de oldukça kolaylaştırıyor. Mahallelerimize büyük yatırımlar yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana eğitim alanında ilçemize 129 derslik kazandırdık. Yapımına başladığımız yeni gençlik merkezimizi tamamlamak üzereyiz. Çimenlik Kapalı Spor Salonu’nu kısa bir süre önce tamamlayarak hizmete açtık. Belediye bütçemizden büyük pay ayırdığımız spor merkezimizin yapımına başladık. 372 milyon liraya mal edeceğimiz bu merkezi gençlerimize armağan ediyoruz. Hafta sonu Lavanta ve Gül Bahçelerimizde vatandaşlarımızla buluştuk. Oraları gezdiğimde şunu gördüm Konya’dan gelenler kadar Konya dışından gelen vardı. Yani bizim amacımız sadece alt yapı çalışmaları değil, aynı zamanda Konya’nın turizmine katkı sağlayacak hizmetler üretmek. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Turizmle ilgili ciddi yatırımlar yapıyoruz. Obruk Hanı, Savatra Antik Kenti, Mevlana arkası kentsel dönüşümü gibi. Yine Akçeşme Mahallesi’nde çok güzel bir proje çalışıyoruz. Projemiz hayata geçtiği zaman turizmin kalbi olacak. Doğanlar, Aziziye Mahallelerimizin dönüşümü ile ilgili kamulaştırma çalışmalarımız bir taraftan devam ediyor. Sağlık Ocakları, Karakol, Bilim Sanat Merkezi ve bunun gibi diğer birçok yatırımı ilçemize kazandırdık.” dedi.

muhtarlarla-bulustu-4.jpg

HİZMETLERİMİZİ İHTİYAÇLARA GÖRE ŞEKİLLENDİRİYOR, ORTAK AKILLA HAREKET EDİYORUZ

Başkan Kılca, Karataylıların huzur ve refahı için muhtarlar ile iş birliği halinde olduklarını aktararak sözlerini şöyle noktaladı; “Hemşehrilerimizin huzur ve güveni için ne gerekiyorsa elimizden gelen gayreti ortak akılla sürdürüyoruz. Karatay’ımızın her mahallesi bizim için çok değerli. Mahallelerimizin arasında hiçbir zaman merkez ya da merkeze uzak ayrımı yapmadık. Hangi mahallemizde ne ihtiyaç varsa hizmetlerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Bu kapsamda tüm muhtarlarımızın Karatay’da yapılan işlerde emeği, alın teri olduğuna bizzat şahidim. Hepimizin amacı gayesi Karatay’a hizmet etmek. İşte bu gayreti tüm muhtarlarımızda görüyoruz. Muhtarlarımızla yakaladığımız bu ekip ruhu, mahallelerimize nitelikli ve verimli hizmetlere vesile oluyor. Geriye baktığımızda arkamızda hoş bir seda bırakmak bizim için en önemlisi. Bu vesileyle bizlerin mahallelerdeki önemli destekçilerimiz konumunda olan siz kıymetli muhtar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

muhtarlarla-bulustu-1.jpg

KARATAY YEREL YÖNETİMLER HİZMETLERİNDE ÖRNEK BİR İLÇE

Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Hacı Ali Eken ise Karatay’ın yerel yönetim hizmetlerinde örnek bir ilçe olduğunu söyledi. Ali Eken, muhtarlar olarak ilçenin gelişimi için 7/24 sahada olduklarını ifade ederken Karatay’a hizmet noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini belirtti. Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Eken; Karatay’a yapılan yatırımlarda emeği geçen başta Hasan Kılca olmak üzere herkese teşekkürlerini sunup, muhtarlar olarak Karatay’ın değişim sürecine ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

muhtarlarla-bulustu-2.jpg

muhtarlarla-bulustu-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.