KTÜN'de yeni bir dönüm noktası: Yeni fakülte kapılarını açıyor

KTÜN'de yeni bir dönüm noktası: Yeni fakülte kapılarını açıyor
 Editör
Konya Teknik Üniversitesi’ne “Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi" kurulacak. “Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi” lisans programı açılacak.

Konya Teknik Üniversitesi’ne “Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi" kurulacak. “Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi” lisans programı açılacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, başkanlığında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)’de gerçekleştirilen 'Yapay Zeka, Dijitalleşme ve Büyük Veri'' toplantısında yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarındaki yeni program ve bölümler ile bunların hangi üniversitelerde olacağı açıklandı.

ktun.jpg

ktun-muhendislik-fakultesi.jpg

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar toplantıda yaptığı konuşmada, toplamda 21 yeni lisans, 50 ön lisans programı açılacağını belirterek, bu programların ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini söyledi. Prof. Dr. Özvar, “Yeni programlar, Yükseköğretim Kurulunun önümüzdeki dönemde istihdamı önceleyen vizyonunun da bir göstergesidir. İstihdam odaklı programları devreye alırken işlevini kaybeden programları da sistem dışına çekmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemde, bu yöndeki eğilimimiz daha da güçlenecektir” dedi.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, yeni açılacak Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi” lisans programının teknik üniversiteyi daha da güçlü kılacağını ifade etti. Rektör Çelik, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yapay zekâ gibi oldukça güncel bir konu üzerine yeni bölümlerin yükseköğretimimizi daha da güçlü kılacak. Çağı yakalamak ve gelişimin öncüsü olmak için donanımlı öğrenciler yetiştirmeye devam edeceğiz. Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ile Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi lisans programının üniversitemizde açılmasına olanak sağlayan YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, Üniversitemiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.