Baykan: Bizim çocuklar başardı

Baykan: Bizim çocuklar başardı
Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden milli sporcuların arkasında olduğunu belirterek ‘Bizim çocuklar başardı’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; “1 altın, 2 gümüş, 3 bronz toplam 6 madalyanın arkasındayız. 13 madalya ile Olimpiyat tarihimizin en fazla madalyasına ulaşmamızı sağlayan bizim çocuklar başardı” dedi.

ekran-alintisi.jpg

6 BRANŞ DAHA EKLEDİK

Baykan, Türkiye’nin madalya aldığı 3 branşa ek olarak 6 branş daha eklediğini belirterek, “Kadın sporcularımızın madalyalarında büyük aşama kaydettik. 2. altın madalyamızı da kazanmak nasip oldu. Tokyo 2020 Olimpiyatları, kadın sporcularımızın en çok madalya kazandığı ve en fazla branşta madalya kazanılan olimpiyatlardan oldu. ‘Bu olimpiyat en fazla madalya kazandığımız olimpiyat olacak’ diye bir hedef koymuştuk. Çok şükür bunu başardık” dedi.

HEDEFİMİZ 2024 PARİS OLİMPİYATI

 Türk sporunun yeni hedefinin Paris’te 1960 Roma Olimpiyatları’nın 7 altın madalyasını yakalayıp geçmek olduğunu aktaran Baykan, “Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda ilk defa yarışan arkadaşımız çoktu. Paris’teki olimpiyatlarda bu arkadaşlarımız ikinci olimpiyatları görecek. Ülkemizin gençleri ve sporcuları 20 yıllık tesis yapılanmasına cevabı en güzel şekilde verdi. Merdiven altından çıkarak çok güzel stat ve havuzlarımız oldu. Tesis şartlarımız düzeldikçe ve spora olan destek arttıkça, bizim gençlerimiz gereken cevabı alınan başarı olarak veriyor” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE, OLİMPİYAT REKORUNU KIRDI

Genel Müdür Mehmet Baykan'ın bahsettiği Tokyo'da 13 madalya kazanan Türkiye, 1948 Londra Olimpiyat Oyunları'ndaki (12) rekoru kırdı. Tokyo 2020 , Türkiye'nin en çok madalya kazandığı Olimpiyat Oyunları oldu.

İŞTE TÜRKİYE'NİN KARNESİ

Baykan'ın '1 altın, 2 gümüş, 3 bronz toplam 6 madalyanın arkasındayız' diye bahsettiği işte o olimpiyat madalyaları;

Altın madalya: Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz

Gümüş madalya: Buse Naz Çakıroğlu ve Eray Şamdan

Bronz madalya: Ferhat Arıcan-Hakan Reçber-Hatice Kübra İlgün-Rıza Kayaalp-Yasemin Adar-Taha Akgül-Ali Sofuoğlu-Merve Çoban-Uğur Aktaş

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.