"Beyaz Kız İle Cızbız" Yeniden Sahnede

"Beyaz Kız İle Cızbız" Yeniden Sahnede
Meram Belediye Tiyatrosu'nca hazırlanan oyunda, çocukların süt ve sebzeyi sıklıkla tüketmesi gerektiği anlatılırken, sağlığa zararlı olan fast food tarzı hazır gıdalardan da uzak durulması isteniyor

 Meram Belediye Tiyatrosu'nca hazırlanan ve çocukların büyük beğenisini kazanan "Beyaz Kız İle Cızbız" isimli oyun, eğitim öğretim yılının başlamasının ardından, Konevi Kültür Merkezi'nde yeniden sahnelendi. Çocuklara keyifli anlar yaşatan oyunda, sağlıklı beslenmenin önemi vurgulanıyor.

Meram Belediyesi'nin kültür ve sanat etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Alpay Aksum'un yönettiği oyunda 6 oyuncu rol alıyor.

Meram Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün katkılarıyla hazırlanan oyunda sağlıklı beslenmenin önemi aktarılıyor. Okul öncesi ve ilkokul çağındaki öğrencilere hitap eden oyunda, doğal yiyeceklerin tüketilmesi teşvik edilirken zararlı yiyeceklerden uzak durulmasının da önemine işaret ediliyor.

Oyunda, süt ve sebzenin sıklıkla tüketilmesi gerektiği anlatılırken, sağlığa zararlı olan fast food tarzı hazır gıdalardan da uzak durulması isteniyor.

Çocukları bilinçlendirirken keyifli dakikalar yaşatan oyun, salı ve perşembe günleri ikişer perde halinde sahnelenecek. 10 Aralık'a kadar 25 kez sahnelenecek oyunun, okullardan gelen talepler üzerine tüm seansları şimdiden rezerve edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.