Beyşehir Gölü’nde av faaliyetlerine yönelik denetimler sürüyor

Beyşehir Gölü’nde av faaliyetlerine yönelik denetimler sürüyor
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde serbest dönem avlanma faaliyetlerine yönelik gerçekleştirilen denetimler sürüyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü'nde serbest dönem avlanma çalışmalarına yönelik yapılan denetimler sürüyor.

iha-20240221aw146626-2-t.jpg

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri kapsamında Beyşehir Gölü'nün yanı sıra balık avcılığı yapılan göletlerde de denetimler aralıksız sürüyor. Denetimlerde tatlı sulara açılarak avlanma faaliyetler gösteren balıkçı teknelerinin yanı sıra kıyılarda balık alım satımı yapan kantarcılar ile perakende balık satış yerleri ve balık işlemesi yapan fabrika ve tesisler de kontrol edildi. Balıkçı teknelerinde ruhsat ve belge kontrolünün yapıldığı denetimlerinde su ürünleri kontrol ekipleri, avda kullanılan ağların ağ göz açıklığının uygun olup olmadığı ve istenilen balık boylarında avcılık yapılıp yapılmadığına yönelik kontroller de yapıldı. Ekipler, ilçe merkezinde deniz ve tatlı su ürünü balıkların satışının yapıldığı perakende satış noktaları ile deniz ve tatlı su balığının işlendiği tesislerde ise balık boylarının ölçümlerini yaparken, menşe belgesi kontrollerini de yapıldı. Denetimlerde, görevliler gölde sürdürülebilir avlanma için sazan balığında boy limitinin 40, sudak ve kadife sazanında 26, tatlı su kefalinde ise 20 santim altı boy yasağı olduğunu bir kez daha hatırlatırken, aksine hareketlerin cezai müeyyide gerektirdiği çağrısında bulundu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.