Konya Beyşehir-Seydişehir yolu açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'da yapımı tamamlanan Beyşehir-Seydişehir bölünmüş yolunun açılışını gerçekleştirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'da yapımı tamamlanan Beyşehir-Seydişehir bölünmüş yolunun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu, "Beyşehir ile Seydişehir arasındaki seyahat süresini 24 dakikadan 17 dakikaya indirdik. Böylece bu yolumuz ile zamandan 32 milyon lira, akaryakıttan 25 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 57 milyon lira tasarruf sağlayacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya'nın Beyşehir ilçesinde Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleriyle buluştu, sanayi sitesinde esnaf ziyareti yaparak yapımı tamamlanan Beyşehir Seydişehir bölünmüş yolunun açılışına katıldı.

Beyşehir-Seydişehir yolu açıldı

KONYA ULAŞIMINA 128 MİLYAR LİRA

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, 2002 yılından beri Konya'ya ulaşım ve iletişim altyapısı için yapılan çalışmaları hatırlatarak, "2002 yılından bu yana Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Konya'mızın ulaşım ve iletişim altyapısı için 128 milyar 535 milyon lira yatırım gerçekleştirdik. Konya'nın bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreden alıp, bin 282 kilometreye ulaştırdık. 614 kilometre tek yol iyileştirmesi yaptık. Eğiste Hadimi Viyadüğü ile ülkemizin en yüksek ayaklı ve en uzun dengeli konsol köprüsünü Konya'da inşa ettik. Bu proje ile Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi'ni kesintisiz bir şekilde birbirine bağlayarak Toroslara adeta bir mühür vurduk. Çalışmalarımızı burada da bırakmadık. Şu anda devam eden Konya Çevre Yolu, Alacabel Tüneli, Konya-Ereğli-Ulukışla Yolu, Akşaehir-Yunak Yolu gibi 8 ayrı karayolu projemiz bulunmaktadır ve bunların proje bedeli yaklaşık 26,5 milyar liradır. Konya'nın demiryolu ağının güçlenmesi içinde çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren ve Konya-Karaman Hızlı Tren Hatlarını açtık. Kayacık Lojistik Merkezi ile Konya'yı çok önemli bir lojistik üs haline getirdik. KONYARAY Projesini başlattık. 45,9 km uzunluğundaki projemiz ile Konya Tren Garı, Kent Merkezi, OSB'ler, Havaalanı, Lojistik Merkez ve Pınarbaşı arasında hem hızlı ve ekonomik toplu taşıma hizmeti vereceğiz hem de yük taşımacılığını geliştireceğiz. Öğleden sonra Konya Büyükşehir Belediyemizin Adana Çevre Yolu üzerindeki Sedirler Kavşağında inşa ettiği köprülü kavşağımızın açılışını gerçekleştirdikten sonra, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımızla birlikte Konya'da gündeme aldığımız yeni Raylı Sistem Projelerimizin Tanıtım Programını da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Beyşehir-Seydişehir yolu açıldı

Konya Valisi Vahdettin Özkan da Konya açısından bereketli bir gün olduğunu belirterek, "Bu ulaşım altyapısını iyileştirmesiyle bir fabrikanın, üreticinin küresel düzeydeki rekabet gücünü artıracağı gibi, insanlarımızın yaşam kalitesini artıracak çok esaslı bir hizmet. Bu hizmet Anadolu'nun dört bir yanında iyi olduğu gibi Konya'mızda da geniş bir coğrafyada çok etkili bir şekilde icra edilmiş oldu. Bu hizmetlerin devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Beyşehir-Seydişehir yolu açıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da "Büyükşehir Yasası çıktığında en çok bu yasa Konya'da nasıl uygulanacak diye merak ediliyordu. Çünkü Konya'nın bu büyük coğrafyasında hizmet üretmek çok zor, meşakkatli ve zahmetliydi. Ama gelinen noktada 10 yıldan sonra elhamdülillah ilçelerimizde büyük bir kalkınma oluştu, bunda kara yollarının çok büyük etkisi var. Konya neredeyse bölünmüş yol ağını tamamlamış bir şehir konumuna geldi" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Uraloğlu, Vali Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, milletvekilleri ve protokol mensupları tarafından kurdele kesilerek yolun açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.