Beyşehir'de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı

Beyşehir'de 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı
KONYA (AA) - Beyşehir'de lise öğrencilerinin eğitim yılı içerisinde hazırladığı bilimsel proje ve çalışmalar açılışı yapılan fuarda sergilendi.Beyşehir...

KONYA (AA) - Beyşehir'de lise öğrencilerinin eğitim yılı içerisinde hazırladığı bilimsel proje ve çalışmalar açılışı yapılan fuarda sergilendi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışında Beyşehir'de okullar tarafından açılan bilim fuarlarında birbirinden değerli, bilimsel özeliği ve ağırlığı olan çok sayıda eser ortaya çıkarıldığını söyledi.

Bilim fuarının güzelliklerini anlatan Başıbüyük, "Bu tür fuarlar öğrencilerin kendine güvenini, ileriye bakışını geliştiriyor. İnşallah ileriki yıllarda burada bir şeyler üreten çocuklarımız, sahip oldukları imkanlarla ve aldıkları eğitimlerle daha büyük eserler ortaya koyacaklar, ülkemizi ve bölgemizi gelişme anlamında daha da ileriye götüreceklerdir." dedi.

Okul Müdürü İrfan Karabacak da öğrencilerin ve öğretmenlerinin 4 aylık bir çalışması sonucunda 7 ayrı branşta oluşturdukları 49 projenin fuarda sergilendiğini belirtti.

Konuşmaların ardından açılış yapıldı. Protokol görücüye çıkarılan stantları gezdi. Stantlar arasında protokolün en çok ilgisini çeken çalışma anıt meydanında oluşturulan yeraltı otoparkı ile ilgili proje oldu. Protokol, gezdiği stantlarda öğrenciler ve öğretmenlerinden projelerle ilgili bilgiler aldı.

Açılışa Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Sefa Mercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, kurum amirleri, eğitim camiası mensupları, vatandaşlar ve öğrencilerle veliler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.