Beyşehir'de arılı kovan sayımları sürüyor

Beyşehir'de arılı kovan sayımları sürüyor
Arıcılığa kovan başı destek... Konya'nın Beyşehir ilçesinde arılı kovan tespit ve sayım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden...

Beyşehir'de arılı kovan tespit ve sayım çalışmaları devam ediyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, 2023 yılı kovan desteklemeleri kapsamında arılı kovan tespit ve sayım çalışmaları esefle sürüyor.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilçe genelinde bulunan arılıkların ziyaret edildiği ve arılı kovan tespit ve sayım çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Ziyaretlerimiz kapsamında, üreticilerimize arıcılık faaliyeti hakkında bilgilendirmeler yaparak teknik destek sağlıyor ve istek şikayetlerini değerlendiriyoruz. İşletmelerde karşılaşılan herhangi bir olumsuzluk halinde üreticilerimizin ilgili müdürlüğümüzün veteriner hekimlerinden teknik destek alabileceğini hatırlatmak isteriz." denildi.

Arıcılık destekleri

Türkiye'de arıcılık, önemli bir tarımsal faaliyet olarak kabul ediliyor. Arılar, bitkilerin tozlaşmasını sağlayarak tarımsal üretimin artmasına önemli katkılar sağlıyor.

Türkiye'de arıcılık faaliyetlerine yönelik çeşitli destekler sağlanıyor. Bu destekler, arıcılara maddi olarak katkı sağlıyor ve arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesine yardımcı oluyor.

2023 yılı kovan desteklemeleri kapsamında, arıcılara kovan başı 30 lira destek veriliyor. Ayrıca, damızlık kraliçe arı başına 100 lira destek sağlanıyor.

Arılı kovan desteklemeleri, arıcıların arıcılık faaliyetlerini sürdürmelerini ve arıcılık sektörünün gelişmesini teşvik ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.