Beyşehir'de KETEM kanserle mücadelede seferber oldu

Beyşehir'de KETEM kanserle mücadelede seferber oldu
Konya'nın Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) mobil ekipleri, kanserde erken teşhisle hayat kurtarmak için mahalle mahalle geziyor.

Konya'nın Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü idaresinde çalışmalar gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) mobil ekipleri, kanserde erken teşhisle hayat kurtarmak için mahalle mahalle geziyor.

Beyşehir ilçesinde KETEM mobil ekipleri, kanserde erken teşhisle hayat kurtarmak için vatandaşları ücretsiz sağlık ve kanser taramasıyla bir araya getiriyor. "Kansersiz yaşam" için yılın büyük bölümünde faaliyet gerçekleştiren ekipler, "sağlık için bir adım at, erken teşhisle geleceğini koru" sloganıyla risk grubunda bulunanları tespit ederek kanser taraması için yola koyuluyor.

iha-20240326aw170859-2-t.jpg

RİSK GRUBUNDA OLANLAR ÖNCELİKLİ

İlçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerde ikamet eden vatandaşlara da ulaşan ekipler, yerleşim merkezlerinde hemşireler tarafından kendi kendilerine muayene metotoduyla ilgili bilgilendirilen risk grubundaki şahıslar , tahsis edilen araçlarla ilçe merkezinde Devlet Hastanesine getirip kontrollerini yapılıyor. Ekipler, meme, rahim ağzı, bağırsak kanseri gibi hastalıklara ilişkin bilgilendirmelerde de bulunurken, taramaları yapılan ve durumlarından şüphelenilen kişiler hastaneye sevk ediliyor. Bu kapsamda, ekiplerin son mesai yaptıkları yerleşim merkezleri Üzümlü, Gölkaşı, Emen ve Esence mahalleleri oldu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.