Beyşehir'de sulak alanların önemi vurgulandı

Beyşehir'de sulak alanların önemi vurgulandı
Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ne kıyısı bulunan Beyşehir ilçesinde Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla program ve etkinlikler düzenlendi.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Beyşehir ilçesinde Dünya Sulak Alanlar Günü sebebiyle program ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Beyşehir Öğretmenevi toplantı salonunda yapılan programa katılan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ile 8.Bölge Müdürü Gültekin Aksan'ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmaların sonrasında Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Akköz, "Konya sulak yerlerin dünü ve bugünü" konulu sunumunu yapıldı.

Programın sonrasında SÜ Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi'nde görev yapan öğretim üyeleri ve öğrenim gören öğrencileri ile kurum amirleri, 8. Bölge Müdürlüğü ile Konya Şubesi ve Beyşehir DKMP Şefliği görevlilerinin de katılımıyla Beyşehir Gölü kenarında olan Yeşildağ İskele mevkisindeki yürüyüş parkurunda doğa yürüyüşü ve kuş gözlem etkinliği yapıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.