Bir Avrupa devleti Filistin'i tanımaya hazırlanıyor

Bir Avrupa devleti Filistin'i tanımaya hazırlanıyor
Gazze katliamı sonrası İspanya'da önemli bir ses yükseldi. İspanyol Sosyalist İşçi Partisi lideri Sanchez hem İspanya'da hem de Avrupa'da Filistin'in bir devlet olarak tanınması için çalışacağını açıkladı.

İsrail'in Gazze katliamı Filistin'i bağımsızlığa doğru sürüklüyor.

İspanya'da Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri ve mevcut Başbakan Pedro Sanchez'in azınlık sol koalisyon hükümetine güvenoyu istemesi için Meclis Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

İspanyol Sosyalist İşçi Partisi lideri Pedro Sanchez, Temsilciler Meclisi'nde yaptığı konuşmasında, yasama dönemi boyunca hem İspanya'da hem de Avrupa'da Filistin'in bir devlet olarak tanınması için çalışacağına söz verdi. Sanchez böylece 2015 yılında verdiği bir sözü yinelemiş oldu.

FİLİSTİN DEVLET OLARAK KABUL EDİLECEK Mİ?

Hükümet Başkanlığı adayı, bunun bu yasama organının ilk taahhüdü olduğuna dikkat çekere uluslararası toplumun, Sanchez'in çatışmaya bir çözüm olarak gördüğü ve Filistin halkı tarafından haklı olarak talep edilen Filistin'in bir devlet olarak kabul edilmesini onaylamasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.