"Bisiklet sporu yerle bir"

"Bisiklet sporu yerle bir"
Bisiklet Federasyonu'nun sportif faaliyetlerinin değerlendirilmesi,kulüplerin bisiklet sporunda önemi, durumu ve gelişimi gibi konuların değerlendirileceği “1. Spor Çalıştayı” Antalya-Belek'te başladı.

Bisiklet Federasyonu'nun sportif faaliyetlerinin değerlendirilmesi, 2020 Tokyo Olimpiyat hazırlık sürecinin programlanması ve bisiklet branşlarının gelişimi, alt yapısal oluşumu,kulüplerin bisiklet sporunda önemi, durumu ve gelişimi gibi konuların  değerlendirileceği “1. Spor Çalıştayı” Antalya-Belek'te başladı. Çalıştaya Gençlik Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri, Daire Başkanları, üniversitelerden akademisyen ve öğretim görevlileri, milli sporcular, eski federasyon başkanları, kurul üyeleri, milli takım antrenörleri ile geçmişten geleceğe bisiklet sporuna hizmet eden davetliler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Türkiye'de bisiklet sporunun değer kaybettiğini söyledi. 20 yıldır 'ölü dönem' yaşandığını belirten Küçükbakırcı, "Bir zamanlar Fransa Bisiklet Turları'na katılıyorduki olimpiyatlara gidiyorduk, uluslararası alanlarda başarılar kazanıyorduk. Fakat şu an geldiğimiz noktada bisiklet sporu yerlerde sürünüyor. Bizim sporcularımız şu an Fransa Bisiklet Turu'nun kapısından geçemez" eleştirisinde bulundu.

2-117.jpg

"Bisikletin olmazsa olmazı..."

Sorunların düzeltilmesi için uğraştıklarını aktaran Küçükbakırcı, bisiklet sporunu bulunduğu yerden federasyon olarak çıkartacaklarını dile getirdi. "Bisikletin olmazsa olmazlarından biri veledromdur" diyen Başkan Erol Küçükbakırcı, 2017 yılı içinde uluslararası seviyede 3 tane veledrom yapacaklarını söyledi. Veledrom kurulduğu zaman bisikletin halkın daha çok ilgisini çekeceğini belirten Küçükbakırcı, "Bir sonraki aşamada bisiklet ligini kuracağız. Lig kurulduktan sonra hem sporcular hem antrenörler transfer olabilecek. Yani bisiklet sporu maddi-manevi olarak daha da değer kazanacak" dedi.

Akyürek'ten söz

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile bir anısını da anlatan Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, "Tahir Bey ile Ticaret Odası yönetimindeydik. Bana belediye başkanlığına aday olacağını söyledi. 'Benim için ne yapacaksın' diye sordum. Ne istersem yapacağını söyledi. Bisiklet yolu yapmasını istedim ve yaptı. Şu an Konya'da 450 km bisiklet yolu var.  Tıpkı Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı gibi diğer belediyelerin de bize destek olması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Erol Küçükbakırcı'nın konuşmasının ardından Türkiye Dopingle Mücadele Kurulu Başkanı Rüştü Güner tarafından katılımcılara doping sorunuyla ilgili seminer verildi. Antalya-Belek'teki 1. Spor Çalıştayı, pazar gününe kadar devam edecek. (Emre Tanrıver)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.