Bu yolda daha kaç can yitip gidecek?

Bu yolda daha kaç can yitip gidecek?
Her iki cephesinde okul, öğrenci yurtları, hastane ve diğer yaşam merkezlerinin konuşlandığı buna karşın şehirde en fazla süratin yapıldığı yol olan İstanbul Yolu, adeta ÖLÜM YOLU oldu. Bu yolda 19 yaşındaki bir genç daha hayatını kaybetti

Haber: Derya Demir / Pusula

HIZ SINIRLARI ZORLANIYOR

Türkiye’nin en kalabalık öğrenci kampüslerinden Alaaddin Keykubat Kampüsü yolunda tam bir can pazarı yaşanıyor. Sağlı sollu okullar, öğrenci yurtları, sağlık kuruluşu ve diğer yaşam merkezlerinin konuşlu bulunduğu İstanbul Yolu’nda trafik ışığı, yaya geçidi ve üst geçit olmaması nedeniyle adeta kelle koltukta karşıdan karşıya geçiliyor. Üstelik bu yol, trafiğin de en işlek olduğu ve şehirde hız sınırlarının en fazla zorlandığı yol olarak öne çıkıyor.

15317990_202691150189696_789491712330979713_n.jpgBİR HAYAT DAHA SÖNDÜ

İşte bu yolda bir hayat daha söndü. 19 yaşındaki üniversite öğrencisi cuma günü akşam saatlerinde otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti. KYK Yurdu’nda kalan Turizm Rehberlik öğrencisi Sebahat Demir, cuma günü okul çıkışı Antalya’daki ailesinin yanına gidecekti ama yollar kötü olduğu için son anda fikir değiştirip Konya’da kaldı. Havuza gitmek için yurttan çıkan genç kız, yolun karşısına geçemeden otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti.

ÜST GEÇİT İSTİYORLAR

Bu yolda daha önce de nice canların toprak olduğunu ifade eden bölge sakinleri yetkililerin artık buna “dur” demesini istiyorlar. Bu yolda yaya güvenliğinin de düşünülmesini isteyen vatandaşlar, yolun her iki yanında da okul ve yurtların bulunduğunu belirtip, “artık yeter, daha kaç yavrumuz ölecek” dediler. Arkadaşlarının ölüm haberiyle sarsılan KYK öğrencileri ise, tramvay hattına gidip gelmek için yolda akrobatlık yaptıklarını belirterek üst geçit istediler.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.