'Bunlar haysiyet celladıdır kan emicidir'

'Bunlar haysiyet celladıdır kan emicidir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi'nde Cumhurbaşkanına ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir, kan." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde düzenlenen kutlama törenine katıldı.

Kendilerinin hayata geçirdiği projeleri, muhalefet partilerinin hayal dahi edemeyeceğini belirten Erdoğan, "Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisinde Cumhurbaşkanı'na ve milletvekillerine küfredecek kadar alçaldılar. Bunlarda ahlak diye bir şey yok, bunlarda haysiyet diye bir şey yok. Çünkü bunlar haysiyet celladıdır, bunlar kan emicidir, kan." diye konuştu.

Erdoğan, bu kişilere en büyük bedeli, en kısa zamanda milletin ödeteceğine inandığını söyledi. "Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var? Bunlar parlamentonun içinde siyasi terör estiriyorlar. Yaptıkları bu." diyen Erdoğan, milletvekili dokunulmazlıkları konusunda da bazı milletvekillerinin birinci ve ikinci turda görüşmelere sonradan dahil olduklarını belirtti.

'Bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz'

Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımadıklarını ifade eden Erdoğan, dün yapılan Milli Güvenlik Toplantısı'na değindi.

Paralel Devlet Yapılanması hakkında yeni bir karar alındığına işaret eden Erdoğan, "Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü dedik, 'Fetullahçı Terör Örgütü' olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz ve bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. Yani bunlar, PYD ne ise YPG ne ise PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma sürecinin içerisine girecekler." ifadelerini kullandı.

"Üzerimizdeki bütün hesaplar boş çıkıyor"

Türkiye'yi içeride sıkıntıya sokma, dışarıdan da her alanda kuşatma çabasının, bir proje olduğuna işaret eden Erdoğan, kaderin üstünde bir kader olduğuna inanan insanlar olduklarını, kendilerini tökezletmek isteyenlerin, uzatılmak istenen çelmelerin Allah'ın yardımı ve milletin dirayetiyle üç yıldır boşa çıktığını aktardı.

Erdoğan, Türkiye'nin yoluna kararlılıkla devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzerimizdeki bütün hesaplar boş çıkıyor. Bölücü terör örgütünün doğu bölgelerimizdeki bazı ilçelerde, mahallelerde yaptıkları hepsi geçici, hepsi kontrol altında. Bunları, güvenlik güçlerimiz askeriyle polisiyle korucusuyla saklandıkları deliklerde birer birer yakalayarak kaçınılmaz akıbetlerine uğurladılar. İşte bakın şimdi toplu olarak gelip kendileri diyorlar, 'Bizi aldattılar. Biz şimdi geldik.' Dediler ki 'Sizin şefkat elinize biz uzandık.' Ölmektense teslim olmayı tercih eden bu kişiler, örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, kendisine silah çekene, amansızca teslim olana ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Bizim inancımız, bizim töremiz bunu gerektirir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.