Bursa'da "Atatürk anıtı" açıldı

Bursa'da "Atatürk anıtı" açıldı
Atatürk maskının bulunduğu dairesel kompozisyonlu anıt, 5 bölümden oluşuyor- Nilüfer Belediye Başkanı Başkanı Bozbey: - "Bu anıttaki Atatürk maskına nereden bakarsanız bakın Atatürk ile göz göze geliyorsunuz"

BURSA (AA) - Bursa Nilüfer Belediyesince yaptırılan, Atatürk maskının bulunduğu dairesel kompozisyonlu 5 bölümden oluşan anıt, törenle açıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, meydandaki anıt yapılmadan önce çok düşündüklerini, konunun uzmanları ve sanatçılarla paylaşımlarda bulunduklarını söyledi.

"Öyle bir heykel olmalıydı ki her baktığımızda bize Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatmalıydı" diyen Bozbey, anıta her bakıldığında en büyük hazine olan cumhuriyetin ülkeye kazandırdıklarını anlatacağını ifade etti.

Bozbey, insani bir ihtiyaç olan sanattan zarar gelmeyeceğini vurgulayarak "Atatürk anıtı, Nilüfer'in heykellerle süslenen güzelliğini artırmanın yanında çok büyük anlamlar da içermektedir. Bu anıttaki Atatürk maskına nereden bakarsanız bakın Atatürk ile göz göze geliyorsunuz." diye konuştu.

Dairesel kompozisyonlu anıtın, 5 bölümden oluştuğunu belirten Bozbey, şöyle devam etti:

"Birinci bölüm, bağımsızlığımız en önemli sembolü bayrak temasını içermekte. İkinci bölümde cumhuriyetin ilanı, eğitim ve laiklik, meşale sembolüyle aktarılmaktadır. Yeni Türkiye'nin doğuşu, şapka devrimi, Medeni Kanun, seçme ve seçilme hakkı, üçüncü bölümde güneş temasıyla anlatılmakta. Sanayi, tarım, tıp, sanat ve spor alanındaki gelişmeler, dördüncü bölümde çarkla temsil edilmektedir. En çok ihtiyacımız olan, yurtta ve dünyada barış, toplumsal barış teması, beşinci bölümde güvercinlerle anlatılmaktadır."

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de insanların sosyal yaşamlarını daha rahat sürdürebileceği bir belediyecilik anlayışının tüm ülkede yaygınlaşması gerektiğini dile getirdi.

Tekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Cumhuriyet'in en önemli değerlerinden biri olduğunu aktararak "Çocukların özellikle son günlerde çok dramatik bir manzarayla tartışıldığı bir dönemde, Çocuk Bayramı'nın yasaklanmasını ve yok sayılmasını, şiddetle kınıyorum." dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, anıtı yapan sanatçılar Ertuğrul Atlı ve Selçuk Arık'a plaket verdi.

Bozbey ve Tekin, daha sonra anıtın açılış kurdelesini kesti.

Bursa'da "Atatürk anıtı" açıldı

Bursa'da "Atatürk anıtı" açıldı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.