Burundi'de saldırı

Burundi'de saldırı
Ülkenin doğusunda silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü

BUJUMBURA (AA) - Burundi'de silahlı saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi.

Ülkenin doğusundaki Gisuru bölge yetkilisi Aloys Ngenzirabona, silahlı kişilerin Ruyigi kentinde saldırı düzenlediğini, 5 kişinin öldüğünü açıkladı. Ngenzirabona, saldırganların daha sonra komşu ülke Tanzaya'ya kaçtığını ifade etti.

Ruyigi yetkilisi Abdullah Hassan, saldırganların Tanzanya'nın Ntuta bölgesindeki Burundi sığınma kampından gelmiş olabileceğini söyleyerek silahlı kişilerin bir an önce bulunması için halkı güvenlik güçleriyle işbirliğine çağırdı.

Yetkililer, güvenlik güçlerinin olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Konuya ilişkin Tanzanya hükümeti tarafından açıklama yapılmadı.

Ülkede geçen yıl çıkan siyasi krizden sonra 250 binden fazla kişi komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Burundi'de 10 yıldır iktidarda bulunan Devlet Başkanı Pierre Nkurunziza, hükümetle silahlı gruplar arasında 28 Ağustos 2000'de imzalanan Aruşa Anlaşması'nda yer alan, devlet başkanının yalnızca iki kez seçilebileceğine ilişkin maddeye rağmen Nisan 2015'te üçüncü kez adaylığını açıklamıştı. Anayasa Mahkemesi de adaylığın önünde yasal bir engel bulunmadığı yönünde karar almıştı.

Bunun üzerine muhalefet ve sivil toplum kuruluşları, kararı protesto için sokaklara dökülmüş, çıkan olaylarda çok sayıda kişi ölmüştü. 21 Temmuz 2015'te düzenlenen devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 69'unu alan Nkurunziza, 20 Ağustos'ta yemin etmişti. Yetkililer, olayların patlak verdiği Nisan 2015'ten bu yana yaklaşık 400'den fazla kişinin öldüğünü veğını açıklamıştı.











Ces violences ont déjà fait plus de 400 morts et poussé plus de 250.000 personnes à quitter le pays.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.