Bütçe Düşük İnanç Yüksek

Bütçe Düşük İnanç Yüksek
Dev Kartalların tecrübeli antrenörü Aziz Bekir, yeni sezonda takımın durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bütçenin ikinci lig düzeyinde olduğunu vurgulayan tecrübeli koç, buna rağmen kadroyu çok iyi kurduklarını söyledi

Seda Erciş

Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve yeni sezon hazırlıklarına geçtiğimiz hafta başlayan Torku Konyaspor Basketbol’da tecrübeli başantrenörü Aziz Bekir, takımın durumunu değerlendirdi. Kulübün bütçe konusunda bir hayli sıkıntı çektiğini ifade eden Boşnak antrenör, transferlerde ise son yerli oyuncuyu beklediklerini söyledi. Bekir, “Bir yerli oyuncu dışında transferimizi tamamladık. Bu ligde oynayabilecek bir oyuncu arıyoruz. Oynayacak bir Türk oyuncuya ihtiyacımız var. Valentin ve Burak yetmiyor. Bir tane oyuncu daha rotasyona girmesi lazım. Bu oyuncu ile görüşüyoruz ve transferi bitirdik sayılır, kendisini bekliyoruz” dedi.

“1 MİLYONUN ALTINDA TAKIM KURDUK”

Bütçe konusunda sıkıntılı durumda olduklarını üzülerek söyleyen başarılı koç, “Bütçemiz belli. Transferde ikinci lig takımları karşında bile savaşamıyoruz. Biz oyunculara istedikleri miktarı bile veremedik. Bütçe konusunda bir hayli sıkıntılıyız. Bu sene 1 milyonun altında takımı kurduk ve bu konuda çok büyük bir iş başardık. Müthiş bir başarıdır. Bütün oyuncularımızın fiyatlarında indirime gitmek zorunda kaldık. Bremer’in Sean’ın, Vanja Plisnic’in, geçen sene oynadıkları paranın neredeyse yarısını alacaklar bu sene” diye konuştu. Bekir, takımın bütçesinin ikinci ligde ilk beşe anca girdiğini sözlerine ekledi.

“BEKLENTİM VAR”

Yeni gelen oyuncular için beklentisinin özellikle Valentin ve Burak’tan fazla olduğunu ifade eden Aziz Bekir, “Bu iki oyuncunun yanına gelecek yeni yerli transferden de beklentim büyük olacak. Tabiki yabancı oyuncular da öyle. Bremer de takıma dâhil oldu. Kendisini çok uygun bir maliyet ile transfer ettik. Bremer’in kalitesi kariyerine göre çok iyi bir transfer yaptık. Sean Williams önceden 250 bin dolar alıyordu şimdi 150 bin dolar alacak. Bu paraya Sean Williams gibi oyuncu bulamazsınız. İnanılmaz transfer oldu. Yine tereddütlerimiz oldu tabiki Sean konusunda” dedi.

HEDEF BELİRLEMEK…

Yeni sezon hedefini ben her zaman bütçeye göre belirlediğini sözlerine ekleyen Boşnak antrenör, “Herkes şampiyon olmak ister. Bende istiyorum. Her çıktığımız maça kazanmak için çıkıyoruz. Her çıktığın maçı kazanmak istiyorsan şampiyon olmak istiyorsundur. Böyle bir mantık var. Profesyonel bir sporcu bu maçı kazanırım bu maçı kaybederim diye bakamaz. Bu kimseye yakışmaz. Her sezon takıma bir para verilir ve hedef o yönde belirlenir. Şimdi bize bakıldığında hedef belirlersek mantıksız olur. Oyunculara verilen miktar ortada” ifadelerinde bulundu.

TARAFTARLAR MUAZZAM

İki sezondur çok iyi bir iş başardık ligde kalarak. Geçen sezon 12 galibiyet aldık ve çok iyi bir iş başardık ama bu sezon neler olur bilemiyorum. Bizim işimiz bu. Benim bu konuda bir şikâyetim yok. Ben burada mutluyum. Son olarak taraftarlara da değinmek istiyorum. Konya taraftarları muazzam. Kombine satışlarının iyi gittiğini öğrendim. Geçen sezon onların desteği ile iyi yerlere geldik. Bu sezon da onları tüm iç saha maçlarımıza bekliyorum. Bizleri her anlamda desteklemeye devam etsinler.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.