Cezalarını çalışarak tamamlayıp ekonomiye katkı sağladılar

Cezalarını çalışarak tamamlayıp ekonomiye katkı sağladılar
Türkiye genelinde 200 bin hükümlü, cezalarını kamu hizmetinde çalışarak tamamlayıp son dört yılda ekonomiye yaklaşık 300 milyon liralık katkı sağladı- Hükümlülerden 3 bini huzurevlerinde çalışırken, bazıları da görme engelliler için sesli kitap uygulamala

ANKARA (AA) - KEMAL KARADAĞ - Kısa süreli hapis cezaları bulunan veya haklarında verilen adli para cezalarını ödemeyen 200 bin hükümlü kamu hizmetinde çalışarak cezalarını tamamlayıp ekonomiye son dört yılda 300 milyon liralık katkı sağladı.

AA muhabirinin, Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı verilerinden derlediği bilgiye göre, bazı hükümlüler işledikleri suçların bedelini, "kamuya yararlı bir işte çalışma" yaptırımıyla ödedi.

Haklarında kısa süreli hapis cezası bulunan ya da adli para cezalarını ödeyemeyen hükümlüler, toplum içinde kamu yararına işlerde ücret almadan çalışarak cezalarını tamamladı.

Hükümlüler, "kamu hizmeti" cezasıyla ülke ekonomisine katkı sağlarken aileleriyle toplum içinde yaşamaya devam etti. Böylece, toplumsal dışlanmanın daha az yaşanması sağlandı.

Kamu yararına çalışan hükümlülerin hizmet verdikleri alanlarda yeni meslek tecrübeleri ve becerileri kazandığı tespit edildi. Öte yandan bazı hükümlülerin çalıştıkları kurumlarda işe girdikleri ve iş sahibi oldukları da belirlendi.

- Son dört yılda 300 milyonluk katkı

Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinin denetimi ve takibiyle yerine getirilen kamu hizmeti cezasında, bugüne kadar 200 bin hükümlü temizlik, onarım ve çeşitli alanlarda kamu hizmetinde çalıştı. Uygulamayla Türkiye genelinde son dört yılda ekonomiye yaklaşık 300 milyon liralık katkı sağlandı.

Ağaçlandırma çalışmalarında da yer alan hükümlüler yaklaşık 670 bin metrekarelik alanı fidanlarla buluşturdu. Bu kapsamda 126 bin 439 fidanın da dikimi gerçekleştirildi.

- Aktif çalışan hükümlü sayısı 21 bin

Türkiye genelinde yaklaşık 21 bin hükümlü aktif olarak kamu hizmetinde çalışıyor. Kamu binalarının temizlik, onarım işlerinde 15 bin, park ve bahçe düzenlemesi, ağaç dikim işlerinde 3 bin kişi hizmet veriyor.

Sosyal alanlarda da görev alan hükümlülerden 3 bini huzurevlerinde çalışıyor, bazıları da görme engelliler için sesli kitap uygulamalarına katkı veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.