Chicago'da Silahlı Saldırılar

Chicago'da Silahlı Saldırılar
Hafta sonu kentte meydana gelen silahlı saldırılarda 4 kişi öldürüldü, 24 kişi de yaralandı- Geçen hafta 2 polisi yaralayan zanlı, gözaltına alındı

CHICAGO (AA) - ABD'nin Chicago kentinde hafta sonu meydana gelen silahlı saldırılarda 4 kişi öldü, 24 kişi yaralandı.

"ABD'nin suç başkenti" olarak nitelendirilen Chicago’da hafta sonu çok sayıda asayiş olayı meydana geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan polis, cuma günü mesai bitiminden pazar gecesine kadar olan sürede kentin özellikle güney semtlerinde düzenlenen silahlı saldırılarda 4 kişinin öldürüldüğünü, 24 kişinin de yaralandığını duyurdu. Hafta sonunun en kanlı silahlı saldırısı, pazar günü yerel saatle 17.15 sularında Güney Rockwell Caddesi üzerinde meydana gelen “çete çatışması” oldu. Olayda 2 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

Chicago'da önceki hafta sonu da 4 kişi uğradığı silahlı saldırılarda hayatını kaybetmiş, 17 kişi de yaralanmıştı.

Geçen hafta 2 polisi yaralayan zanlının da yakalandığı açıklandı. Angel Gomez adlı 18 yaşındaki zanlının yakalanmasında bazı çete mensuplarının polisle işbirliği yaparak bilgi sağladıkları ifade edildi. Suçunu itiraf eden Gomez’in hakim karşısına çıkarılacağı öğrenildi.

Öte yandan kentte meydana gelen ve belediye otobüsünün karıştığı trafik kazasında da 5 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı. Görgü tanıklarına göre kontrolden çıkan beyaz bir otomobil, bir araca, ardından da karşı şeritten gelen otobüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle alev alan araç hurdaya döndü.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.