CHP 8 Mart'ta kadına yönelik şiddete "dur" diyecek

CHP 8 Mart'ta kadına yönelik şiddete "dur" diyecek
Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, cinsel istismara uğradığı iddia edilen bir kız öğrencinin intihar ettiği Kayseri başta olmak üzere, 81 ilde çeşitli etkinlikler düzenleyecek olan CHP, "kadına yönelik şiddete" dikkat çekecek- Kadın Kolları Genel Başkanı Kö

ANKARA (AA) - MEHMET TOSUN - CHP, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde, cinsel istismara uğradığı iddia edilen kız öğrencinin intihar ettiği Kayseri başta olmak üzere, 81 ilde kadına yönelik şiddete "dur" diyecek.

Alınan bilgiye göre, 8 Mart'ta, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse başkanlığında, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kadınlar, Kayseri'de buluşacak.

Burada, öğretmeninin cinsel istismarı sonucu intihar ettiği iddia edilen Cansel B.K'yı anacak kadınlar, basın açıklaması yaptıktan sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk koyacak.

CHP'li kadınlar daha sonra gün boyu Kayseri'deki fabrika ve iş yerlerini gezerek, emekçi kadınlarla bir araya gelecek.

Aynı gün, partinin 81 ildeki kadın örgütleri de bulundukları bölgelerde kadınlarla buluşarak, "şiddete dur" diyecek. Kadınları bilgilendirici broşürler dağıtacak CHP'li kadınlar, toplantılar da düzenleyecek.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını, yeterli önlemlerin alınmaması nedeniyle çok sayıda kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Kadına şiddete yönelik caydırıcı cezaların yer aldığı ve kamuoyunda "Özgecan yasası" olarak bilinen yasa tasarısını çok önemsediklerini ifade eden Köse, şiddete uğrayan ya da öldürülen kadınların eşlerine, mahkemelerce uygulanan "iyi hal" indirimlerini eleştirdi.

Eğitimin, kadınların karşı karşıya olduğu sorunların çözülmesinde en önemli faktör olduğunun altını çizen Köse, "Kız çocuklarının ve her yaşta kadının, eğitimlerini sürdürebileceği imkanlar oluşturulmalı. Eğitim ve kadın alanında faaliyetlerde bulunan sivil toplum örgütlerinin çalışmaları desteklenmeli. Erkekler de kadına yönelik şiddet konusunda eğitimden geçirilerek, sosyal duyarlılık artırılmalı" dedi.

-"Kadın istihdamı artırılmalı"

Köse, kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, kadının üzerindeki toplumsal baskının kaldırılması için CHP'li kadınlar olarak mücadele verdiklerini vurgulayarak, bu konuda, TBMM'de kadın milletvekilleriyle bir araya gelerek, çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Kadın istihdamının artırılarak, çalışma yaşamında, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Köse şunları söyledi:

"Biz, CHP olarak, kadınların çalışma hayatına katılmalarını, toplumsal ve ekonomik yaşamda daha fazla yer almalarını sağlayıcı, statülerini artırıcı, kadın-erkek eşitliğini güçlendirici projelerin üretilmesini istiyoruz."

Köse, esnek çalışma uygulamasının, kadın istihdamını daha da azaltacağını savunarak, kadınların iş yaşamında daha çok yer alabilmeleri için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.