CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl:
"Özgürlükçü demokrasi ve parlamenter sistemden asla vazgeçmeyiz. Onun dışında anayasa değişikliğini önemsiyorlarsa gelirler, başlangıcımız bunlar olmak üzere yaparız, anayasa değişikliğini hayata geçiririz"

ESKİŞEHİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, özgürlükçü demokrasi ve parlamenter sistemden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Onun dışında anayasa değişikliğini önemsiyorlarsa gelirler, başlangıcımız bunlar olmak üzere yaparız, anayasa değişikliğini hayata geçiririz" dedi.

Bingöl, partisinin Eskişehir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, parlamento çalışmaları dışında Türkiye'nin her yerinde programlarına devam ettiklerini söyledi.

CHP olarak, 2019 yılında yapılacak seçimlere hazırlanmak üzere bugünden yola çıktıklarını vurgulayan Bingöl, "Ülkemize olan sevdamız bizi yollara düşürecek ve adeta 24 saat çalışmayı şiar edineceğiz. Başka şansımız yok. Bir dayanışma ruhunu geliştirerek 2019'da Türkiye'yi yerelde de genelde de iktidar yapmanın heyecanını taşıyoruz. Mutlaka ama mutlaka bunu başaracağız. Türkiye'yi bir huzur ülkesi yapacağız" dedi.

Bingöl, başkanlık sistemi tartışmalarına da değindi. Parlamenter sistemi korumak, güçlendirmek, varsa eksik yanları bunları toparlayıp ülkeyi güçlü bir şekilde yönetmenin mutlaka başarılmasını hedeflediklerini anlatan Bingöl, "Her türlü çalışmaya, fedakarlığa varız ancak cumhuriyetten asla vazgeçmeyiz. Özgürlükçü demokrasi ve parlamenter sistemden asla vazgeçmeyiz. Onun dışında anayasa değişikliğini önemsiyorlarsa gelirler, başlangıcımız bunlar olmak üzere yaparız, anayasa değişikliğini hayata geçiririz" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise Türkiye'nin iyi yönetilmediğini iddia etti.

Ülkede her alanda ciddi sorunlar yaşandığını öne süren Torun, "Türkiye, bir kaosun içindedir. Bu anlamda hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bizim bizden başka kimsemiz yok. Birbirimize sımsıkı sarılacağız. Bizimle aynı düşünmeyen, şu anda yaşadığımız sürecin farkında olmayan vatandaşlarımıza ulaşıp anlatacağız. Umutsuzluğa kapılmayacağız, yılmayacağız" diye konuştu.

Toplantıda, CHP Eskişehir Milletvekilleri Gaye Usluer ve Utku Çakırözer ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da hazır bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.