Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:

Chp Genel Başkan Yardımcısı Budak:
"Ekonomisi güçlü, gelişmiş ülkelerin tamamında güçlü bir demokrasi, nitelikli, çağdaş bir eğitim, özgür düşünce, özgür üniversite var. AKP ve MHP'nin teklifinde bunlar var mı? Hayır. Tek ve sınırsız yetkili, hem de partili bir Cumhurbaşkanı çare olarak su

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Ekonomisi güçlü, gelişmiş ülkelerin tamamında güçlü bir demokrasi, nitelikli, çağdaş bir eğitim, özgür düşünce, özgür üniversite var. AKP ve MHP'nin teklifinde bunlar var mı? Hayır. Tek ve sınırsız yetkili hem de partili bir Cumhurbaşkanı, çare olarak sunuluyor. Dikta rejimi huzur getirmez." görüşünü savundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yatırımlarını erteleyenler, ekonomimize saldıranlarla aynı saftadır." dediğini bildirdi.

Bu sözlerin, iş dünyasına tehdit niteliğinde olduğunu ileri süren Budak, "Ekonomiye, hükümetin teşvik paketi yetmedi, Cumhurbaşkanı 'tehdit paketi' açıklıyor. Ekonomi tehditle, emirle değil, güvenle işler. Çare içeride demokrasi, hukuk, bağımsız yargı, dışarıda barıştır." ifadesini kullandı.

Ekonominin kendi dinamikleriyle işlediğini belirten Budak, iktidarın iç ve dış politikadaki büyük hataları nedeniyle Türkiye'nin bugün sıkıntıya düştüğünü iddia etti.

Budak, turizmde, ihracatta ciddi gerileme ortaya çıktığını, güven endeksinin 63,3 gibi en düşük düzeylere indiğini, ekonominin hesap sistemi değişikliğine rağmen üçüncü çeyrekte yüzde 1,8 küçüldüğünü, turizmde 10 milyon düzeyinde turist kaybının yaşandığını ileri sürdü.

Ülke kötü yönetildiğinde, istikrarsızlık olduğunda ekonominin bozulacağına işaret eden Budak, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğine dikkati çekti. Budak, bu süreci en az hasarla atlatmanın yolunun, içerde birlik ve bütünlüğü korumak olduğunu vurguladı.

Budak, şunları kaydetti:

"Ayrışmayı, kutuplaşmayı değil uzlaşmayı ön plana çıkarmak gerekir. Ucube bir başkanlıkla milli seferberlik olmaz. Ucube bir rejim değişikliği, Türkiye’yi bütünleştirmez. Her alanda büyük hatalar yapıldı. Bu kadar zafiyet olursa, turizm de sanayi de üretim de ihracat da olmaz. İnsanlar kendini huzurlu hissetmeli ki alışveriş yapsın, yatırım, üretim olsun. Ekonomisi güçlü, gelişmiş ülkelerin tamamında güçlü bir demokrasi, nitelikli, çağdaş bir eğitim, özgür düşünce, özgür üniversite var. AKP ve MHP'nin teklifinde bunlar var mı? Hayır. Tek ve sınırsız yetkili hem de partili bir Cumhurbaşkanı, çare olarak sunuluyor. Dikta rejimi huzur getirmez. Çare hukuk devleti, daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, içeride ve dışarıda barıştır. Çare özgür düşünce ve özgür üniversitedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.