CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:
"Üreticimizi sahipsiz bırakmaları sonucu, fındığın fiyatı 8,75 liraya kadar düşmüştür. Türkiye'nin ihracat getirisinde 3,5 milyar dolar gibi bir paya sahip olan fındık ve üreticimiz, hükümet tarafından yok sayılmıştır"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Üreticimizi sahipsiz bırakmaları sonucu, fındığın fiyatı 8,75 liraya kadar düşmüştür. Türkiye'nin ihracat getirisinde 3,5 milyar dolar gibi bir paya sahip olan fındık ve üreticimiz, hükümet tarafından yok sayılmıştır" görüşünü savundu.

Torun yaptığı yazılı açıklamada, Plan Bütçe Komisyonunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e, "fındık fiyatlarının istikrarı açısından, devletin müdahale alımında bulunup bulunmayacağını" sormalarına rağmen, bir yanıt alamadıklarını kaydetti.

Yoğun baskılar sonucunda, Trabzon'da düzenlenen toplantıda, üreticinin yüzünü güldürecek hiçbir açıklama yapılmadığını ileri süren Torun, şunları ifade etti:

"Anlaşılmıştır ki AKP iktidarı bu tavrıyla, üreticiyi kaderine terk etmek ve büyük firmaların yanında yer alarak üreticiyi ezmek konusunda kararlıdır. Derdine deva arayan üreticiye bir darbe de hükümet vurmuştu. Üreticimizi sahipsiz bırakmalarının sonucu fındığın fiyatı 8,75 liraya kadar düşmüştür. Bu halde halkımızın yüzüne nasıl bakacaklar bilmiyorum. Türkiye'nin ihracat getirisinde 3,5 milyar dolar gibi bir paya sahip olan fındık ve üreticimiz hükümet tarafından yok sayılmıştır. Bir kez daha şahsım ve partim adına söylüyorum ki fındığın fiyatı hak ettiği değeri bulana kadar bu konunun peşini asla bırakmayacağım, gerek TBMM genel kurulunda gerekse basında bu konunun takipçisi ve üreticimizin sesi olmaya devam edeceğim."

Torun, iktidar yetkililerine, gerekli düzenlemeleri yapma, TMO, FİSKOBİRLİK gibi kurumları devreye sokarak, üreticinin hakkını verme çağrısında bulundu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.