CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:
"Türkiye'nin içinde bulunduğu durum maalesef hepimizi çok derinden üzmektedir"

ORDU (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Türkiye'nin içinde bulunduğu durum maalesef hepimizi çok derinden üzmektedir" dedi.

Torun, partisinin Ordu il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da yaşanan terör saldırısına değindi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara şifa dileyen Torun, "Acımız büyük. Gerçekten içinde bulunduğumuz durum vahim. Bu ülkeyi yönetenler bu vahim durumdan sorumluluk almalılar. Bunu da diğer olaylar gibi taziye veya terörü kınayarak geçiştiremezler" ifadesini kullandı.

Torun, yaşanan bir süreç olduğunu belirterek, "Yaşadığımız bu süreç şunu gösteriyor ki Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye'nin iyi yönetilmediği her alanda belli. Bunların da başında terör geliyor. Bugün terör sorunu giderek artıyor. Peki artan terörden kim sorumlu? Ülkeyi yönetenler ama onlar taziye dileyerek bu süreci geçiştirmeye çalışıyor. Bu doğru değil" diye konuştu.

Torun, 17 Şubat'ta benzer bir saldırının yaşandığına işaret ederek, benzer bir acıyla daha karşı karşıya olunduğunu bildirdi. Torun, "Sayın Genel Başkanımız da ifade etti. Aylardır Ankara'nın emniyet müdürü yok. Ankara'da asayişi ve güvenliği sağlayacak bir yetkili yok. Yabancı istihbarat böyle bir eylemin olacağını ifade ediyor ama benim istihbarat birimim maalesef bunlara duyarsız" dedi.

"Türkiye'nin içinde bulunduğu durum maalesef hepimizi çok derinden üzmektedir" diyen Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Saldırıda 37 masum can gitti. Bunların terörle ya da şunla bunla hiç alakası yok. Kimi bir pazar gezmesinden geliyordu, kimi sınavdan çıkmıştı, kimi hayatın günlük akışından sonra evine dönüyordu. Hükümetin görevi nedir? Eğer bu güvenliği yerine getirmiyorsanız gereğini yerine getireceksiniz."

Torun, terörle ilgili Mecliste bir komisyon kurulması için birçok sefer çağrıları olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Eğer parlamento çatısı altında bir ortak akıl ortaya koyup bu terörün üzerine hep beraber gidemezsek bugün gelinen sonuç ortada maalesef. Burada herkes aklını başına alacak. Terörün üzerinden siyaset olmaz. Bu hepimizin sorunu. Mutlaka terörü siyaset üstü kabul ederek bir çözüm bulmak zorundayız. Bugün Türkiye niye bu noktaya geldi? Bunu çok iyi sorgulamak durumundayız. Acımız çok büyük ama bu tespiti yapmazsak bu doğru teşhisi koyamazsak çözümü de bulamayız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.