CHP İstanbul Milletvekili Çiçek:

CHP İstanbul Milletvekili Çiçek:
"Şehit yakınları ve gazilere yönelik hazırladığımız kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunacağız. Aynı hassasiyeti, şehit törenlerinde boy gösteren iktidar partisinden de bekliyoruz"

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, şehit yakınları ve gazilere yönelik hazırladıkları kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunacaklarını belirterek, "Aynı hassasiyeti, şehit törenlerinde boy gösteren iktidar partisinden de bekliyoruz." dedi.

Çiçek, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ülkede huzur ve güven için canı, kanı pahasına mücadele eden şehitlere, yakınlarına, gazilere ne yapılsa az olduğunu bildirdi.

Şehit yakınları ve gazilere yönelik ücret, özlük hakları, sağlık, istihdam, konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik teklif hazırladıklarını belirten Çiçek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun koordinatörlüğünü yaptığı teklifi, TBMM Başkanlığına sunacaklarını ifade etti. Çiçek, "Aynı hassasiyeti, şehit törenlerinde boy gösteren iktidar partisinden de bekliyoruz. Lafla değil, samimi olarak şehit ve gazilerimizin yanında olduklarını göstermelerini istiyoruz." diye konuştu.

Kilis'e roket atılmaması için devletin, gücüne yakışır şekilde kararlı tutum izlemesini isteyen Çiçek, bu konuda siyasi iradenin elini taşın altına koyması halinde, güvenlik kuvvetlerinin bölgede güvenliği sağlama gücünün olduğunu vurguladı.

Çiçek, şunları kaydetti:

"Suriye'deki terör örgütlerinin, çapulcuların, düzensiz vur kaç taktikleri uygulayan, bu insanlık suçu işleyen örgütlerin Türkiye'nin gücü karşısında vatandaşlarımızı, illerimizi tehdit etme gücü yoktur. Kilis başta olmak üzere bölgenin, sınırlarımızın güvenliği için CHP olarak iktidar partisinin alacağı her tedbire destek vermeye hazırız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.