CHP Manisa Milletvekili Biçer:

CHP Manisa Milletvekili Biçer:
"Soma cinayeti sonrasında ailelerin tazminat davaları, Soma Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi, TKİ yetkilileri ve ilgili banka eliyle ve birlikte ötelenmeye ve engellenmeye çalışılmaktadır"

TBMM (AA) - CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, "Soma cinayeti sonrasında ailelerin tazminat davaları, Soma Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi, TKİ yetkilileri ve ilgili banka eliyle ve birlikte ötelenmeye ve engellenmeye çalışılmaktadır." dedi.

Biçer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumunun (TKİ) denetlenmesiyle ilgili 2014 raporundaki bilgilere göre, Soma Kömür İşletmeleri Anonim Şirketinin başvurusu üzerine TKİ'nin, temliknamenin sıra cetvelinde üst sıralarda yer almasını sağladığını savundu. Biçer, TKİ'nin bu şekilde, vefat eden işçilerin ailelerinin açtıkları davalarda tesis edilen ihtiyati tedbir kararlarını işlevsiz kılacak ve bu alacakların ötelenmesini ve engellenmesini sağlayacak biçimde işlem yaptığını öne sürdü.

TKİ'nin, personelinin kişisel avukatlık ücretleriyle ilgili olarak ise iki özel avukatlık bürosu ile anlaştığını dile getiren Biçer, şu görüşleri ileri sürdü:

"Ülkemizde insan yaşamına verilen değer her geçen gün azalıyor, insan yaşamı, korunması gereken bir değer olmaktan çıkıyor. Soma cinayeti sonrasında ailelerin tazminat davalarının, Soma Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi, TKİ yetkilileri ve ilgili banka eliyle ve birlikte ötelenmeye ve engellenmeye çalışılması, insani değerlerin karşısına kar, para ve kişisel çıkarın, emeğin karşısına sermayenin ahlak ve vicdan tanımayan çizgisinin, hak ve hukuk arayışının karşısına zorbalığın ve dolandırıcılığın yaşama geçirilmesi anlamına gelmektedir. TKİ yönetiminin kişisel savunmanlık ücretini kuruma yıkmasıyla, kurumların içinin ayakkabı kutusuyla boşaltılması aynı anlayışın ürünüdür."

Toplantıya katılan Soma Davası avukatları hukuki süreçle ilgili bilgi vererek, Soma Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi ile TKİ yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.