Çin Dışişleri Bakanı Vang Tunus'ta

Çin Dışişleri Bakanı Vang Tunus'ta
Vang, Tunus Dışişleri Bakanı Cihivani ile görüştü

TUNUS (AA) - Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihivani, ülkeyi ziyaret eden Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Vang, ülkesinin Tunus ile sağlık, eğitim, turizm ve altyapı sektörlerinde işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu belirterek, "Bu sektörlerde bir dizi anlaşma yaptık. Ayrıca Tunus'un terörle mücadele alanında yeterliliğini geliştirmeye hazırız." dedi.

Vang, Tunus ziyaretinin dünyaya 'Çin, Tunus ile geleneksel dostluk ilişkisini geliştirmeye hazır' mesajını taşıdığını söyleyerek, Tunus'un ihtiyaçlarına göre iş birliğini genişletmeye hazır olduklarını vurguladı.

Cihinavi de Çin'in Tunus'ta bazı kalkınma projelerine katılma konusundaki niyetini gösterdiğini aktararak, "Safakes'te Üniversite Hastanesinin inşaatının tamamlanması konusunda 31 milyon dinarlık (yaklaşık 15 milyon dolar) bir anlaşma yapıldı. Ayrıca sağlık sektörünü ilgilendiren 5 anlaşma imzalandı." dedi.

Çin ile Libya'daki durum konusunda ortak bakışa sahip olduklarını dile getiren Cihinavi, "Çin, bu ülkenin istikrarına ve Libyalılar arasında siyasi diyalog sağlanmasına yardımcı olmaya hazır. Aynı zamanda Çin ile Suriye'deki durumlar ile Filistin meselesinde de mutabakat var" ifadelerini kullandı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Tunus'a gelen Çin Dışişleri Bakanı Vang'ın ziyaretinin iki gün sürmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.