Çin-türkiye Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Pilot Projesi

Çin-türkiye Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Pilot Projesi
KAYSERİ (AA) - Kayseri'de düzenlenen Çin ile Türkiye arasında ekonomik iş birliğini amaçlayan Çin-Türkiye Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Pilot Projesi...

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de düzenlenen Çin ile Türkiye arasında ekonomik iş birliğini amaçlayan Çin-Türkiye Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Pilot Projesi programı devam ediyor.

Programın ikinci gününde Kayseri'de faaliyet gösteren KOBİ temsilcileri ile Çin heyeti bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Etkinliğin devamında katılımcılara konuşma yapan Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çin heyeti ile e-ticaret programının ilk gününde önemli imzalar atıldığını bu anlaşmaların her iki tarafa da hayırlı ve güzel sonuçlar doğurması temennisinde bulundu.

Gelişen dünyada ticaretinde şekil değiştirdiğini belirten Büyükkılıç, "Tabii dünya küçülüyor, globalleşiyor, dolayısıyla ticaretin şekli de değişti.Üzerinde bulunduğumuz şehir ve topraklar onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış İpekyolu üzerinde değişik dinlere ve kültürlere hoşgörü ortamında iyi komşuluk ilişkileri içerisinde tarihi geçmişiyle güven ve huzur şehri olarak bugünlere gelmiştir. Elbetteki yatırımcı için en önemlisi güvenli bir liman oluşturabilmektir. Demiryolu, havayolu, kara yollarıyla ve hemen yakınındaki Mersin Limanı ile yatırımcı için Kayseri biçilmiş bir kaftandır. Gerek ülkemiz gerek şehrimiz hak ettiğinden daha fazlasına layık potansiyel güçtür." dedi.

Kayseri sevdalısı bir yönetici olarak bu şehirde yaşamaktan ve Kayseri'ye hizmet etmekten gurur duyduğunu kaydeden Büyükkılıç, Kayseri'nin üç organize sanayi bölgesi, bir serbest bölgesi ile yatırımcı için bir cazibe merkezi olduğunu ifade etti.

Çin ile imzalanan e-ticaret anlaşması sonrası Kayseri'nin önümüzdeki yıllarda çekim merkez haline geleceğini aktaran Büyükkılıç, şöyle devam etti:

"Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini sergileyen Kayserili hemşehrilerimiz bugüne kadar kendi tırnaklarıyla hep bir yerlere gelmiştir. Çin ile imzaladığımız e-ticaret anlaşması sonucunda Kayseri adeta bir çekim merkezi konumuna gelecektir.Bunun faydasını hem ülkemiz hem de şehrimiz fazlasıyla hissedecektir. E-ticaret anlaşması İnşallah iki ülkenin ve iki şehrin potansiyelini gün yüzüne çıkartacak ve buradan adeta Avrupa'ya Asya'ya dünyanın her tarafına rahatlıkla ticaret yapılacaktır. Bu alanda bizleri yüreklendiren Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Çin Devlet Başkanına bir kez daha teşekkür ediyorum."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.