Cinayet Sanığına 3 Müebbet Ve 14 Yıl Hapis Cezası

Cinayet Sanığına 3 Müebbet Ve 14 Yıl Hapis Cezası
Konya'da cuma namazından çıkanlara ateş açılması sonucu 3 kişinin öldüğü, bir kişinin ağır yaralandığı olayla ilgili yargılanan sanığa, 3 kez müebbet ve 14 yıl hapis cezası verildi

Hadim ilçesinde cuma namazından çıkanlara ateş açarak 3 kişinin ölümü, bir kişinin de ağır yaralanmasına sebep olduğu gerekçesiyle yargılanan sanık, 3 kez müebbet ve 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan sanık Mustafa Eroğlu ile taraf avukatları katıldı.

Duruşma, Adli Tıp Kurumundan gelen raporun okunmasıyla başladı.

Raporda sanığın akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini ifade eden mahkeme başkanı, cumhuriyet savcısından mütalaasını istedi.

Savcı, sanığın kasten öldürme suçundan 3 kez müebbet, Mehmet Oruç'u yaraladığı için de kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmasını istedi.

Son sözü sorulan sanık Mustafa Eroğlu, "Çok acı, çok ıstırap çektim. Pişmanım" dedi.

Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, daha sonra kararını açıkladı.

Mustafa Eroğlu; Mehmet, Mehmet Ali ve Nurettin Ayrancı'yı kasten öldürmek suçundan 3 kez müebbet, Mehmet Oruç'u öldürmeye teşebbüs ettiği suçlamasıyla da 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme başkanı, heyetin takdiri indirim hakkını kullanmadığını açıkladı.  

- Olayın geçmişi

Hadim'e bağlı Yelmez köyünde, geçtiğimiz yıl 27 Eylül'de, cuma namazından çıkan Mehmet Ali Ayrancı'ya evine giderken, Mustafa Eroğlu tarafından balkondan av tüfeğiyle ateş açılmış, Ayrancı'nın vurulduğunu gören oğlu Mehmet ve kardeşi Nurettin Ayrancı da yardım için olay yerine geldiklerinde silahlı saldırıya uğramıştı.

Mehmet, Mehmet Ali ve Nurettin Ayrancı'nın hayatını kaybettiği olayda, Mehmet Oruç da ağır yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.