Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da
Erdoğan: (2)- "Dün Meclis'te konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. İkide bir Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir m

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dün Meclis'te konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. İkide bir Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır." dedi.

Erdoğan, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen, Samsun Makina Sanayi AŞ Adana Fabrikası ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Adana ve bölgeye yapılan hizmetleri anlatan Erdoğan, Çukurova Bölge Havalimanı'nın yüklenici firma nedeniyle geciktiğini ancak en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Adana'ya 33 bin kişilik bir stat inşa ettiklerini ve bunun en kısa sürede tamamlanacağını belirten Erdoğan, Adanaspor'un da Süper Lige yükselmeye yakın olduğunu anımsattı. Adana'ya bin 550 yataklı şehir hastanesi yapıldığını ifade eden Erdoğan, gelecek yıl hizmete girecek bu hastanenin Ortadoğu bölgesinin sağlık üssü olacağını vurguladı.

Erdoğan, artık yaptıklarını değil, yapılanları ve yapılacak olanları anlattıklarına dikkati çekti. Aşk ile çalışanın yorulmayacağını dile getiren Erdoğan, "Biz de milletimize aşkla, sevdayla, şevkle hizmet ettiğimiz için yorulmadık, yorulmayacağız." dedi.

Adanalının dünya gözünün de gönül gözünün açık olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de neler olduğunu, kimin hangi niyetle ne yaptığını Adanalı çok iyi bilir. Biz 'Yeni Türkiye' derken birilerinin ısrarla eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşması gözünüzden kaçmıyor değil mi? Biz 'Yeni Anayasa' derken birilerinin ısrarla darbe anayasasına sahip çıkmasına Adanalı sessiz kalır mı? Biz Türkiye'yi terör belasından kurtarmak için gövdemizi taşın altına koyarken bizi taşa tutanları Adanalı affeder mi?

Adana'yı, Türkiye'nin, bölgenin değil, tüm dünyanın en önemli enerji dağıtım merkezlerinden biri haline getirmek için çalışırken bize çelme takanları Adanalı affeder mi? İşte biz Adana'yı bunun için seviyoruz. İşte bunun için de en önemli kararımızda Adana'ya bakıyoruz, Adanalıların ne dediğine bakıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümünü kutladıklarını anımsatarak daha Meclis açılmadan "Adana'ya gavur gelmiş." diyen Adanalı gençlerin mücadeleyi başlattıklarını belirtti.

- "Bizi bölemeyecekler"

Her fırsatta tek millet, tek bayrak dediklerini ve vatanı kimsenin bölemeyeceğini vurgulayan Erdoğan, "Rengi, şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Her şehit bizim için bir yıldızdır." diye konuştu. Erdoğan, bir toprağın şehit kanıyla yoğrulmazsa vatan olamayacağını kaydetti.

Tek devletin önemine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletimizden başka devlet var mı? Neymiş o, paralel devlet. Ne paralel devleti ya ne paralel devleti? Pensilvanya'da oturuyorsun hadi çık gel, orada niye duruyorsun? Çık gel. Suçlu değilsen gel. Hepsi kaçıp gittiler. Ne demiştim, inlerine gireceğiz demiştim. Girdik mi, girdik. Hala devam ediyoruz. Bir kısmı biliyorsunuz cezaevlerinde, bir kısmı yurt dışına kaçıp gittiler ve sürekli olarak güvenlik güçlerimiz bunları kovalıyor. Onlar kaçıyor biz takip ediyoruz. Neden? Bu ülkeyi bölmeye hiçbirinin gücü yetmeyecek. Bizi bölemeyecekler, onun için işte bizim işaretimiz bu, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, olay bu."

- Asya'nın Bayrak şiirini okudu

"Bayrak" denince Arif Nihat Asya'yı rahmetle hasretle yad ettiğini belirten Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nın başarıya ulaşmasından yıllar sonra öğretmen olarak görev yapan Asya'nın en güzel şiirini Adana'da yazdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir 23 Nisan töreni hazırlığı için öğrencilerine okutmak üzere bayrak konulu şiir arayan şairin, içine sinen eser bulamayınca, bir gece oturup sabaha kadar bayrak şiirini yazdığını anlattı. Bu büyük şairin şiirlerinin gönlünü titrettiğini, duygularına tercüman olduğunu ifade eden Erdoğan, Asya'nın bayrak şiirini okuyup da yüreği kabarmayan kimsenin olmadığını söyledi.

"Bu şiir, evet biraz serttir. Tıpkı yazıldığı topraklar gibi, o toprakların insanları gibi bu şiirin de sakınmadan sözünü söyleyen bir havası vardır." diyen Erdoğan, Bayrak şiirini okudu.

- "Şehitler ölmez"

Kendisini dinleyenlere "Evet destan yazanlar burada, destan yazacak olanlar da burada. Bugün kahraman askerlerimiz işte bu destanı yazıyorlar, polislerimiz, korucularımız bir kez daha al bayrağımızın destanını yazdılar, yazıyorlar." diye seslenen Erdoğan, Adana ve bölgesinin son terör olaylarında en çok şehit veren yerlerden biri olduğunu hatırlattı.

Erdoğan, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete sabır, başsağlığı diledi.

Vatandaşların "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atması üzerine Erdoğan, "Evet, şehitler ölmez. 'Vatan yolunda, Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ama siz bilemezsiniz.' Hüküm bu, ilahi hüküm bu. Dün, 'Adana'ya gavur gelmiş.' diyerek mücadeleyi başlatan Adanalılar, bugün de aynı hissiyatla çukurcuları o açtıkları çukurlara gömerek mücadelede yine ön safta yer almışlardır." dedi.

- "Daha çok çalışacağız"

Türkiye'de bayrağı indirmenin, ezanı susturmanın öyle kolay olmadığını, bunu akıldan geçirmenin dahi bir bedelinin olduğunu, olacağını cümle aleme gösteren Adanalı kahramanları saygıyla yad ettiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şehitlerimize ve gazilerimize layık olabilmek için daha çok çalışacağız. Şehitlerin ruhlarını muazzep edecek, gazilerin gönüllerini kıracak hiçbir davranışa izin vermedik, vermeyeceğiz. Çanakkale'de ne yaptıysak, Kut'ül Amare'de ne yaptıysak, Kurtuluş Savaşı'nda ne yaptıysak burada da aynısını yapacağız. Ülkemize ve milletimize yöneltilmiş son silahı, son bombayı bu topraklardan çıkarana kadar bu mücadele bitmeyecek. Aynı şekilde ülkemizin ve milletimizin değerlerine, tarihine, kültürüne kin kusan son çene kapatılana kadar bu mücadele bitmeyecek. Demokrasiye eyvallah, hak ve özgürlüklere eyvallah, hukukun üstünlüğüne eyvallah, ifade ve basın hürriyetine eyvallah, siyasetçinin kendini güvende hissetmesini sağlayacak dokunulmazlıklara eyvallah ama bunların hiçbirinin milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin varlığına yönelik saldırılar için kalkan olarak kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz."

Erdoğan, dünyanın aklı başında hiçbir ülkesinin, milletinin böyle bir şeye müsaade etmeyeceğini, Türkiye'ye bu konuda hakaret edenlerin kendi ülkelerinde benzer bir sıkıntı ortaya çıktığında neler yaptıklarını, yapabileceklerini gördüklerini söyledi.

- "Onlar gibi zalim olmayacağız"

Demokrasinin, hakların, özgürlüklerin ölçüsünün Türkiye'de başka diğer ülkelerde başka olması durumunda, bunun adının "çifte standart olacağını" ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda bize karşı takınılan tavır da tam olarak işte budur. Hiç kimse kusura bakmasın, biz bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı dönmeyiz. Binlerce yıllık devlet geleneğine, dünyanın en kadim medeniyetine sahip bir millet olarak, hangi durumda ne yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bugün kendi akıllarınca bizi tedip etmek için terör örgütlerinin sırtını sıvazlayanlar, yarın aynı kuyuya kendileri düşeceklerdir. Dün Meclis'te konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi 'iç savaştan' bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. Çıkmış ikide bir 'Dolmabahçe mutabakatından' bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır. Bugün bize yöneltilen eleştirileri biz yarın onlara yöneltir miyiz bilmiyorum ama şurası bir gerçek ki içinde bulunduğumuz şu zor şartlarda insani ölçüleri kaybetmeyen bir millet olarak, asla onlar gibi zalim olmayacağız. Çünkü biz insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir inancın mensuplarıyız."

- "İşte vatanseverlik bu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan fabrikanın sahibinin Trabzonlu olduğunu, Samsun ve Adana'da büyük yatırımlar yaptığını belirterek "İşte vatanseverlik bu. Trabzon Dernekpazarı'ndan geliyor bir yatırımı Samsun'a, bir yatırımı buraya yapıyor. Bu eser sıradan bir eser değil. Çok ciddi bir eser. Hamdolsun dünyada şu anda nadir eserlerden biri. Kendisini kutluyorum" dedi.

Erdoğan, tesislerin Adana ve tüm Adanalılara hayırlı olmasını diledi ve bu fabrikaları ülkeye kazandıran iş adamlarını kutladığını söyledi.

(Bitti)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana'da

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.