Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Helal zirve yeni ufuklar açacak''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Helal zirve yeni ufuklar açacak''
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi'ne video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Dünya Helal Zirvesi'ne video mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gıda güvenliği stratejik öneme sahip önemli bir konu. Dünyada helal ürün pazarı 5 trilyon doları aşan büyüklüğe kadar geldi. Zirve yeni ortaklıkların oluşmasına önderlik edecek. İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin hepsini İslam şehirleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'ne üye olmaya böylece helal belgelendirmedeki ihtilafları, uyuşmazlıkları, güvensizlikleri ortadan kaldırmaya davet ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı kapsamındaki düzenlenen 9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı'na bir video mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında dünya helal piyasasının, gıda, turizm, kozmetik, finans gibi sektörler başta olmak üzere toplam 5 trilyon doları aşan bir büyüklüğe geldiğini, bu rakamın ortaya çıkan ihtiyaçlar ve beklentiler kapsamında her geçen gün yükselmekte olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Gönül ve kültür coğrafyamızdan güzel İstanbul'umuza teşrif eden siz kıymetli kardeşlerime ülkemize hoş geldiniz diyorum. 9. Dünya Helal Zirvesi ve İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı'nın ülkelerimiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Zirve boyunca yapılacak edilecek tartışmaların, giderek güçlenen helal sektöründeki firmalar, kurumlar ve tüketiciler için yeni ufuklar açacağına kalpten inanıyorum. Helal Zirvesi sebebiyle olacak iş forumları ise şirketlerimiz arasında yeni ortaklıkların kurulması önderlik yapacaktır. Küresel arenadaki en büyük helal organizasyonu olarak kabul bilinen zirve ve fuar, ülkemiz şirketlerinin helal sektöründen daha fazla pay almasına da alt zemin oluşturacaktır. Rusya-Ukrayna içerisindeki gerilim ve salgın nedeniyle ehemmiyeti çok daha iyi fark edilen gıda güvenliğinin oluşmasına yönünde atılan her adımı, stratejik önemde görüyoruz. 10 bini yabancı toplam 40 bine yakın misafiri ağırlayacak Helal Zirvesi'nin İslam ülkelerinin gıda güvenliğini tahkim edeceği kanaatindeyim" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, helal belgeli ürün ve hizmetlere yönelik talebin, bu ürünlerin hem temiz ve sağlıklı olmaları açısından Müslümanlar kapsamından tercih edilmeleri nedeniyle arttığını belirterek, "Bugün dünya helal piyasası, gıda, turizm, kozmetik, finans gibi sektörler başta olmak üzere toplam 5 trilyon doları aşan bir büyüklüğe ulaşmıştır. Bu rakam ortaya çıkan ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda her geçen gün yükselmektedir. Gerek tüketicinin helal belgeli ürün ve hizmetlere erişiminin temini, gerekse helal ürün ve hizmetlerin uluslararası ticarette dolaşımının kolaylaştırılması için belgeleme ve standartlaşma çok mühimdir. 2010 yılında faaliyete geçen İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü'nün faaliyetleri bu bakımından hayati öneme sahiptir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan bir kez daha İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi şehirlerin tamamını, enstitüye üye olmaları kapsamında, böylece helal belgelendirmedeki ihtilafları, uyuşmazlıkları, güvensizlikleri ortadan yok etmeye davet ediyorum. Türkiye olarak ülkemize verdiğimiz Helal Akreditasyon Kurumu ile bu meseleye verdiğimiz önemi ve anlamı kanıtladık. Kurumumuzu ve faaliyetlerini her daim destekleyerek helal sektörünün ülkemizde hak ettiği konuma gelmesini sağlayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.