Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dokunulmazlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dokunulmazlık açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Özel:- "Bu işi ne sona bırakalım ne öteleyelim. Bu işi Meclis'te mutabakatla çözebiliriz. O zaman bir daha hiç dokunulmazlık konuşulmaz"

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dokunulmazlık dosyalarının dönem sonuna bırakılmasının, dokunulmazlık sorununu da bir başka krize kadar ötelemek anlamına geldiğini belirterek, "O yüzden bu işi ne sona bırakalım ne öteleyelim. Bu işi Meclis'te mutabakatla çözebiliriz. O zaman bir daha hiç dokunulmazlık konuşulmaz" dedi.

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dokunulmazlık konusunun süratle neticelendirilmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Yasama, yürütme ve yargı organlarının birbirinden bağımsız olduğunu, bunlardan herhangi birinin tahakküm altında kalmasının o ülkede demokrasiyi ağır şekilde yaralayacağını ifade eden Özel, "Askeri tahakküm, askeri vesayet de aynı şey... Seçilmiş bir cumhurbaşkanı da olsa yasama meclisinin üzerine bir vesayet, tahakküm kurması, sürekli ne yaptığını söylemesi demokrasiye yara veriyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanının, birçok konuda kendi görüşünü açıklayabileceğini vurgulayan Özel, ancak bunu bir hukuk ve demokrasi tartışması olarak yapmasını beklediklerini ifade etti. Özel, cumhurbaşkanının, bunları, daha tarafsız bir dille, daha üst perdeden konuşması gerektiğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Cumhurbaşkanı, bu tartışmaları doğrudan Meclis'e talimat verme manasına gelebilecek, Meclis'e yol gösterme, istikamet dayatma, talimat verme şeklinde davranıyor. Bizim rahatsız olduğumuz nokta bu. Bir cumhurbaşkanının elbette ülkenin sorunları konusunda, ülkede gelinen bu durumla ilgili görüş bildirmesi normaldir. Ama yasama meclisine, çok taze, çok güçlü bir Meclis'e, daha 1 Kasım'da seçilmiş, yüzde 95 temsiliyete kavuşmuş bir Meclis'e, devletin başının, devletin en önemli organlarından biri olan yasama organı üzerinde baskı oluşturması, sürekli ne yapacağını söylemesini son derece antidemokratik buluyoruz."

Özel, dokunulmazlık dosyalarının dönem sonuna bırakılmasının, dokunulmazlık sorununu da bir başka krize kadar ötelemek anlamına geldiğini belirterek, "O yüzden bu işi ne sona bırakalım ne öteleyelim. Bu işi Meclis'te mutabakatla çözebiliriz. O zaman bir daha hiç dokunulmazlık konuşulmaz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.