DAEŞ üyeliğiyle ilgili davada karar

DAEŞ üyeliğiyle ilgili davada karar
Terör örgütü DAEŞ'e üye olmakla suçlanan kişinin, üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verildi

ANKARA (AA) - Terör örgütü DAEŞ'e üye olduğu gerekçesiyle yargılanan kişi, beraat etti.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Selman Dinçer ile avukatı katıldı.

Duruşmada, kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenmesinin ardından sanığın beyanı alındı.

Dinçer, savunmasında, terör örgütü üyesi olmadığını, Gaziantep'te bulunan asker arkadaşının yanına gittiğini, o süre içinde de onun evi ile iş yerinde kaldığını iddia etti.

Dinçer, "Sınırın öbür tarafına hiç geçmedim. Ne yardım maksadıyla ne de IŞİD ile ilgili olarak. Atılı suçu kabul etmiyorum. Gerekirse Gaziantep'te bulunan arkadaşımın ifadesi alınsın" dedi.

Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki görüşünde, sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verilerek, adli kontrol şartı uygulanması talep etti.

Sanık avukatı da müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak beraatini istedi.

Mahkeme, sanığın suçu işlediği sabit olmadığına kanaat getirerek beraatine karar verdi.

- İddianame

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Mustafa Selman Dinçer'in (24) babasının, oğlunun DAEŞ'e katılacağı yönünde güvenlik güçlerine ihbarda bulunduğu ve ihbarında oğlunun 7 ay kadar önce örgüte katılmak üzere evi terk ettiği kaydedilmişti.

Soruşturma sırasında, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından, Dinçer'in bulunduğu yerin belirlenebilmesi amacıyla cep telefonu sinyal kayıtları alındığı bildirilen iddianamede, kayıtlar sonucunda Dinçer'in, DAEŞ'e katılım için yoğun olarak gidilen Kilis'te bulunduğu belirlenmişti.

Güvenlik güçlerince yakalanan Dinçer'in, sorgusunda suçlamaları reddettiği ve Gaziantep'te "Cebrail" adlı kişinin yanında kaldığını söylediği bildirilen iddianamede, sanığın "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.