DAEŞ'in Irak'ta kimyasal silah kullandığı iddiası

DAEŞ'in Irak'ta kimyasal silah kullandığı iddiası
Terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah saldırısı sonucu bir çocuk hayatını kaybetti

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu kasabasında terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah saldırısına maruz kalan bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Tazehurmatu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Haydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gün önce hastaneye getirilen iki buçuk yaşındaki kız çocuğunun bugün hayatını kaybettiğini belirtti.

Dr. Haydar konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Kimyasal saldırının meydana geldiği iki gün önce Fatma Semir, hastanemize getirildi. Ağır kimyasal silahın etkisinden dolayı solunum sisteminde ciddi tahribatlar meydana gelmişti. Bunun yanında cildinde bazı yanıklar vardı. Maalesef minik beden sadece iki gün direnebildi."

- Türkmen halkının can güvenliği tehlikede

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşet Salihi ise kasaba üzerindeki tehlikenin devam ettiğini belirtti.

"Uluslararası desteğe ihtiyacımız var" diyen Salihi, "Tazehurmatu ciddi bir tehlike içinde. DAEŞ, Beşiri köyünden Tazehurmatu kasabasına hardal gazıyla saldırmaya devam edebilir. Can güvenliği tehlikesinden dolayı Tazehurmatu'dan insanlar göç etmeye başladı. Bunun önüne geçmek için merkezi hükümetin müdahale etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Terör örgütü DAEŞ 9 Mart'ta, kontrolü altındaki Beşiri köyünden 5 kilometre mesafedeki Tazehurmatu kasabasına kimyasal madde içeren havan ve katyuşa füzeleriyle saldırı düzenlemişti. Söz konusu saldırı sonucu çok sayıda vatandaş nefes darlığı ve cilt yanığı şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.