Daha sağlıklı bir ruh hali için kaçınmanız gereken gıdalar

Daha sağlıklı bir ruh hali için kaçınmanız gereken gıdalar
 Muhabir
Bilimsel çalışmalar beslenmenin ruh hali üzerinde olumlu ve olumsuz etkilerinin olduğunu buldu. Daha sağlıklı bir ruh hali için kaçınmanız gereken 3 gıdayı açıklayacağız.

American Journal of Psychiatry'de yayınlanan ve 1000'den fazla kadının yer aldığı bir çalışmanın sonuçlarına göre, sağlıklı beslenen kadınların, sağlıksız beslenen kadınlara göre depresyon veya anksiyete bozukluklarından daha az muzdarip olduğunu ortaya çıkarıyor.

Sağlıklı bir beslenme öncelikle sebze, meyve, balık ve tam tahıllı ürünlerin tüketimini içerir. Çalışmalar hangi yiyeceklerin ruh halini olumsuz etkilediğini ortaya çıkardı. Bu nedenle aşağıdaki üç yiyecek tabağınızda nadiren bulunmalı, hatta hiç olmamalıdır.

İşlenmiş et ürünleri (salam, sosis gibi):Bu ürünler kimyasal bir katkı olan nitrit içerirler ve bu da bazı psikolojik rahatsızlıklara yol açabilir. Bilim insanlarının araştırmalarında, manik bozukluğu olan hastaları inceledikleri çalışmalarının sonuçlarına dayanarak nitritin buna sebep olduğuna dair önemli süpheleri ortaya çıkardı.

Kafein: Araştırmacılar yaptıkları çalışmada yüksek kafein tüketimi ile psikolojik şikayetler arasında bir bağlantı olduğunu gördü.

Hazır gıdalar: Hazır gıdalar genellikle yüksek düzeyde trans yağların yanı sıra doymuş ve omega-6 yağ asitlerini de içerir. Bunlar vücutta inflamatuar süreçlerini tetikleyebildiğinden, depresyon veya anksiyeteyi de artırdığı düşünülüyor. Çünkü inflamasyonun ruh hali üzerinde olumsuz yönde etkileyebileceği ve manipüle edebileceği biliniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.