Demirtaş: Kirli güçlerin ahlaksız yöntemi

Demirtaş: Kirli güçlerin ahlaksız yöntemi
Kobani eylemlerinde halkı sokağa sürükleyerek kan dökülmesine sebep olan Selahattin Demirtaş'tan geç gelen açıklama...

6-7 Ekim'de Kobani bahane edilerek gerçekleştirilen provokatif eylemlerde, çok sayıda vatandaşın ölümüne sebep olduğundan dolayı bölgede büyük tepki gören HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da birastsubayın, eşinin yanında öldürülmesi olayından 15 gün geçtikten sonra açıklamada bulundu. Demirtaş, kalleşçe yapılan saldırı için “Kirli güçlerin çirkin ahlaksız yöntemi”’ diye nitelendirerek, “Olay beni de, bizi de derinden yaraladı” dedi. Demirtaş konuyla ilgili olarak şunları söyledi: 

AHLAKSIZ YÖNTEMİ SEÇMİŞLER

Yaşananlar hepimizi tedirgin etti. Bir tek insanın bile ölmesi, kimliğinden bağımsız hepimiz için kayıptır. Yüksekova’da vurulan askerler, Bingöl’de vurulan polisler, Kağızman’da infaz edilen PKK’lılar, Diyarbakır’da eşinin yanında infaz edilen astsubay, bütün bunlar çok vahim olaylar. Ölüm var ölüm var. (Diyarbakır’daki saldırı) Yapanlar her kimse son derece çirkin bir şekilde, ahlaksızca bir yöntem seçmişler. Savaş asla olmasın. Ama savaşın bile bir hukuku, ahlakı vardır. Onu bile ayaklar altına alan çevreler kimlerse bunlar ortaya çıkarılmalı. Kirli güçlerin yöntemleriydi bunlar. Diyarbakır’daki astsubayın, eşinin yanında katledilmesi beni de, bizi de hakikaten derinden yaraladı. Ölümlere alışmamamız, tepki göstermemiz lazım.” 

Kaynak : Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.