"Dilimizin Zenginlikleri" projesiyle yarışacaklar

"Dilimizin Zenginlikleri" projesiyle yarışacaklar
Konya genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl uygulanmaya başlanan “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Konya genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselere yönelik çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ile çocuk ve gençlerin Türkçenin zenginliklerini daha yakından tanımalarına imkân sağlayan etkinlikler gerçekleştirilmeye devam ediyor.

whatsapp-image-2023-12-11-at-13-51-39-1-1.jpeg

Bu çerçevede Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullara yönelik “Çocuk Şiirleri Cümle ve Afiş Yarışması”, ortaokullara yönelik “Yunus Emre ‘Gönül Çalab’ın tahtı’ Açıklamalı En İyi Cümle ve Afiş Yarışması”, liselere yönelik “Safahat Sözlüğü Cümle Afiş Tasarlama Yarışması” ve tüm düzeylere yönelik “Sözlük Tasarım Yarışması” düzenleniyor.

whatsapp-image-2023-12-11-at-13-51-39-2.jpeg

Yarışmalarla öğrencilerin kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmaları ve buna bağlı olarak dilimizi iyi kullanmaları, dolayısıyla düşünce dünyalarını geliştirmeleri, kelime dağarcıklarını zenginleştirmeleri amaçlanıyor.

whatsapp-image-2023-12-11-at-13-41-41-1.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.